Web Analytics
scris joi, 31.03.2022

Ministerul Educației: Structura anului școlar 2022 – 2023 va fi modificată

Ministerul Educației pregătește schimbări majore pentru anul școlar 2022-2023, iar structura ar putea fi complet modificată, fără precedent până acum în sistemul de învățământ românesc.

Ministerul Educației: Structura anului școlar 2022 – 2023 va fi modificată

An școlar 2022-2023: se discută renunțarea la semestre și trimestre

Astfel, conform siteului Edupedu.ro., s-ar putea renunța la semestre și trimestre, fiind introdus un an școlar cu 5 module de învățare. Vom avea 5 module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face”,potrivit Edupedu.ro.

Citește și: S-a prezentat la schimbarea permisului auto cu adeverință medicală falsă. Bărbatul a fost trimis în judecată

O altă propunere este reprezentată de renunțarea la teze și introducerea unei evaluări periodice. De asemenea, școala ar putea începe mai devreme, 5 septembrie fiind data la care ministrul Educaţiei îşi doreşte să înceapă cursurile, deoarece România are cel mai scurt an şcolar din Europa. Mai mult, elevii ar putea avea mai multe vacanțe: prima în luna octombrie, iar a doua ar fi vacanța de iarnă sau de Crăciun, care ar putea să dureze 3 săptămâni. I-ar urma una scurtă, de o săptămână, în februarie.

În aprilie ar putea avea vacanță de primăvară dedicată Sărbătorilor Pascale, iar în data de 16 iunie ar începe vacanţa mare.

„Se merge pe vacanțele din octombrie și februarie, vor fi structurate pe module conform propunerilor de la CNPEE” O altă noutate despre care se discută la nivelul Ministerului Educației este introducerea unei săptămâni „verzi” ,în luna mai, când cursurile școlare ar urma să se facă preponderent în aer liber.

Conform studiilor, 95,5%, dintre părinți și-ar dori ca o parte din orele de la școală să fie în aer liber. Cei mai mulți părinți (63,8%) consideră că, prin derularea unor ore în aer liber, copiilor lor li s-ar părea mai interesante lecțiile în afara sălii de clasă. 58,6% dintre părinți sunt conștienți că timpul petrecut în aer liber îl ajută pe copil să fie sănătos.

Citește și: Bucureștenii vor plăti 330 lei pe gigacalorie

Cadrelor didactice, acestea au semnalizat că școlile unde profesează nu dețin spații adecvate  pentru desfășurarea orelor în aer liber, dar tot de la domniile lor au venit și variate soluții:  amenajarea unor astfel de zone în curtea școlii sau scoaterea copiilor în parcuri.

Perioada  sărbătorilor de iarnă trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și se va propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...