Web Analytics

Miliardarul japonez de la Nidec vine în inspecţie la Piteşti

de | 4.04.2018 21:22 | Economie

12 nidecShigenobu Nagamori, boss-ul de la Nidec, vine la sfârșitul lunii mai la Pitești pentru a vedea care este stadiul investițiilor făcute aici după fix doi ani de la preluarea Fabricii de Motoare Electrice de către gigantul japonez în domeniu. „Vine să vadă ce au făcut «enoriaşii» lui în doi ani de când a preluat fabrica. Adevărul e că s-a investit foarte mult, s-au adus linii noi de producție, s-au făcut angajări, lucrurile merg bine acum la noi și perspectivele sunt bune. Cu siguranță ne va anunța și ce investiții urmează să se facă în viitor”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș Florian Stănculescu, liderul Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea” din Nidec.
Conform Forbes, Shigenobu Nagamori are o avere estimată la 5,8 miliarde dolari, situându-se pe locul 5 în Japonia și pe locul 321 în topul miliardarilor lumii.

Shigenobu Nagamori evită să îi concedieze pe angajații care nu dau randament, preferând să le găsească alte posturi

Shigenobu Nagamori (73 de ani) consideră că angajaţii companiei sunt mai importanţi decât acţionarii. Şi asta pentru că, în opinia lui, acţionarii sunt beneficiarii finali ai unei forţe de muncă eficiente. „Când mă întreabă investitorii, le spun că ei sunt pe primul plan, dar în realitate nu cred asta”, a declarat omul de afaceri. „Mă gândesc bine atunci când acţionarii pun întrebări ciudate la adunarea generală anuală. Le spun că ar fi mai bine dacă unii dintre ei nu ar mai deţine acţiuni şi le amintesc că eu pot alegere investitorii, dar ei nu pot alege compania la care să investească”, spunea miliardarul japonez într-un interviu pentru Bloomberg în 2016. Nagamori îşi tratează angajaţii cu toată seriozitatea. Evită să îi concedieze pe aceia care nu dau randament, preferând să le găsească alte posturi, unde ei să poată realiza performanţe superioare. Nagamori merge la masă de fiecare dată împreună cu staff-ul său.
Ana Imep Piteşti, fabrica de motoare deţinută anterior de omul de afaceri român George Copos, a finalizat în iunie 2016 procesul de vânzare către grupul japonez Nidec, producătorul urmând să îşi schimbe numele în Nidec Motor Corporation Romania. Tranzacţia a vizat un pachet de 94,8% din acţiunile Ana Imep, în urma ei compania din Piteşti devenind o subsidiară a grupului nipon.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii