Web Analytics

Miliardarul danez care şi-a pierdut trei copii în atentatele din Sri Lanka a investit în pădurile din Argeş

de | 25.04.2019 13:44 | Dezvăluiri

# El a investit 3 milioane euro prin Fundația Conservation Carpathia, condusă de germanul Cristoph Promberger
Vestea că trei din cei patru copii ai miliardarului danez Anders Holch Povlsen au murit, de Paștele Catolic, în atacurile cu bombă din Sri Lanka a impresionat întreaga lume. Acum a devenit public faptul că cel mai bogat om din Danemarca, totodată și proprietar a 1% din terenurile din Scoția, a investit și în România. Este vorba despre suma de 3 milioane de euro cu care a achiziționat terenuri și păduri în Munții Făgăraș. Iar banii au fost investiți prin Fundația Conservation Carpathia, care operează și în nordul județului Argeș. De altfel, ambiția danezului Povlsen a fost ca împreună cu Christoph Promberger, președintele fundației Carpathia și alături de alți investitori puternici să înființeze un parc național asemănător celebrului Yellowstone din SUA.
Cu o avere estimată la 7,4 miliarde de euro, Anders Povlsen, a adus trei milioane de euro la capitalul companiei brașovene Wildland SRL, pe care o și administrează alături de germanul Christoph Promberger. Astfel, capitalul companiei a ajuns la 54,31 de milioane de lei (peste 11,6 milioane de euro). În 2015, Fundaţia Conservation Carpathia anunța că a demarat o amplă acţiune de strângere de fonduri pentru cumpărarea pentru conservare a pădurilor în judeţul Argeş, susţinând că aceasta este cea mai eficientă cale de a proteja aceste arii şi că va crea acolo un parc naţional. Fundația a strâns peste 60 de milioane de euro pentru proiect, cu care a cumpărat și protejat peste 21.000 de hectare de pădure. De asemenea, a concesionat două fonduri de vânătoare unde nu se vânează, 3.500 de hectare dintre acestea aflându-se în Parcul Național Piatra Craiului, în nordul județului Argeș, pe raza comunelor Rucăr și Dragoslavele. Promberger a declarat public faptul că este sprijinit de un grup de oameni de afaceri și conservaționiști și va continua să cumpere păduri.
Din board-ul FCC fac parte ecologiști care s-au specializat în lobby internațional pentru conservarea pădurilor tropicale sau a pădurilor virgine, precum și mai mulți multimilionari – fondatori sau moștenitori ai unor branduri de renume. Astfel, anual, fundația achiziționează între 2.000 și 3.000 de hectare. Anders Povlsen, cu o avere de 7,4 miliarde de euro, deține mai multe branduri internaționale de fashion, precum Only, Vero Moda ș.a.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii