Web Analytics

Mijlocaşul alb-violet Andrei Prepeliţă: „Am acceptat să joc la FC Argeş până la finalul anului doar pe prime de joc, nu şi cu salariu”

de | 19.09.2019 13:17 | Sport

# Cine a fost factorul determinant în revenirea ta la FC Argeș? Cine și ce te-a convins să semnezi cu gruparea alb-violetă?
– Am discutat cu Nicu Dică, cu care am fost coleg și care mi-a fost și antrenor la Steaua. Mi-a spus că are nevoie de mine și eu aveam nevoie să mă pregătesc cu echipa și am zis că, în cazul în care apare ceva în perioada aceasta din străinătate, o să plec pentru un contract avantajos pentru mine. Dacă nu, nu voi lua alte oferte din țară chiar dacă au fost din Liga I în vedere. În același timp și dl. Cristian Gentea, împreună cu Nicu Dică, m-a convins. Apoi mi-am dorit să revin acasă și pentru mine e bine că sunt acasă, alături de familie. Și acesta a fost un factor determinant pentru că am tot stat plecat.
# Apropo de oferte. Este adevărat că ai avut o ofertă de la Iași din Liga I?
– Am avut. Nu vreau să dau nume acum. Le-am mulțumit oamenilor care m-au contactat și le-am spus că acum o să rămân la FC Argeș. Am semnat un contract doar până în iarnă, pentru că trebuie să vedem cum ne clasăm în iarnă în clasament. Trebuie să vedem ce șanse avem la promovare și atunci voi vedea.

„Nu se punea problema să mă duc la o altă echipă de Liga a II-a”

# Oferte au fost de la echipe de Liga I…
– Nu luam în calcul alte echipe de Liga a II-a. Am făcut asta pentru că a fost vorba de FC Argeș, echipa mea de suflet, echipa unde m-am lansat în fotbal și de aceea am ales această echipă. Nu se punea problema să mă duc la o altă echipă de Liga a II-a.
# Cât consideri că mai poți juca?
– Păi, ce să spun? Vârsta e așa în buletin. Până la urmă, cele care contează sunt testele fizice, cum te simți… Dacă sunt bine fizic, voi juca atât cât o să pot. Nu voi ține cont de un număr de ani, că fac 34 sau 35 de ani. Atâta timp cât mă simt bine și voi da randamentul care trebuie, voi juca.
# Care este obiectivul tău personal pe plan sportiv?
– Obiectivul meu personal e să ajut echipa să fim acolo în lupta pentru promovare, să fim în primele cinci echipe, la distanță mică de celelalte, să putem în retur să atacăm promovarea. Îmi doresc asta pentru FC Argeș, dar va fi foarte greu să reușim lucrul acesta. Mai sunt și sincope, așa cum a fost meciul cu Rapid, dar așa este fotbalul. Se întâmplă să pierzi un meci, dar important este să avem un moral bun, noi nu ne dăm bătuți, chiar dacă suporterii se mai supără, dar asta este la fotbal. Totuși suntem la patru puncte de locul 2. Când eram la Steaua, Tg. Mureș avea 15 puncte în urma noastră și până la final ajunsese să ne depășească. Deci nu trebuie să ne dăm bătuți, chiar dacă am pierdut un meci. Trebuie să vedem ce am făcut bun, ce am făcut rău și să o luăm de la capăt. Trebuie să avem încredere, chiar dacă pentru unii copii e presiune. Trebuie să se învețe cu presiunea, pentru că este totuși un club de tradiție în fotbalul românesc și așa este la cluburile acestea.

„Nu am venit la FC Argeș pentru bani sau pentru altceva”

# Este adevărat că ai acceptat să joci până la finalul anului doar pe prime de joc, nu și cu salariu?
– Da. Este adevărat. Așa a fost înțelegerea.
# Prima de joc este pentru tine una specială sau este la fel ca și a celorlalți colegi?
– Nu știu ce prime au ceilalți, fiecare își face contractul cum știe. Eu am acceptat așa pentru că nu am venit la FC Argeș pentru bani sau pentru altceva. Am jucat fotbal pe contracte bune și nu s-a pus problema de bani la FC Argeș.
# Cum vezi lupta pentru promovare din acest sezon competițional?
– Părerea mea este că o să fie o luptă strânsă, pentru că sunt foarte multe echipe bune, se pierd multe puncte și cred că în primele 10 echipe fiecare poate să bată pe oricine. Au fost rezultate surprinzătoare. O echipă din a doua parte a plutonului a bătut o echipă din prima parte a plutonului… Se pierd puncte…
# Ce șanse are FC Argeș să promoveze în acest sezon fotbalistic?
– FC Argeș se află în primul an când s-a pus la punct cu partea juridică să aibă drept de promovare și cred eu că sunt șanse și asta pentru că nu văd o echipă care să fie așa de departe câștigătoare.

„Dețin mai multe terenuri, dar, fiind problemele mele personale, nu doresc să fac mai multe comentarii”

# Schimbând puțin registrul. Am înțeles că deții un teren în Pitești. Intenționezi să construiește o casă pentru tine sau ai în vedere să construiești un bloc?
– Dețin mai multe terenuri, dar, fiind problemele mele personale, nu doresc să fac mai multe comentarii pe acest subiect.
# Cum merge construcția blocului din București?
– Nu are treabă cu partea sportivă.
# Ce le transmiți suporterilor alb-violeți?
– Să fie alături de echipă, pentru că sunt jucători tineri care au nevoie de susținerea lor. La meciul cu Rapid au făcut o atmosferă foarte frumoasă, la final i-am văzut supărați, îi înțeleg, îi înțelegem, dar în același timp ne-au cerut atitudine și cred că din punctul acesta de vedere s-a văzut atitudine. Băieții au nevoie de încredere și cred eu că vom reuși împreună și să ne bucurăm de îndeplinirea obiectivului la final, ceea ce ar fi ceva extraordinar.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii