Web Analytics

Mii de voluntari aşteptaţi la Piteşti pe 24 septembrie, la „Let’s Do It, Romania!”

de | 15.09.2016 14:35 | Actualitate

Cu siguranță ați auzit deja de „Let’s Do It, Romania!”- cel mai mare proiect național de implicare socială. Din 2010 și până în prezent, „Let`s Do It, Romania!” a implicat peste 1.200.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24.700 de tone de deșeuri.  Anul acesta, „Let’s Do It, Romania!” va avea loc pe 24 septembrie.
Argeșul va fi și el parte în proiect, fiind înscris pe harta curățeniei naționale.
Anul acesta, acțiunea de curățenie națională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare județ, inclusiv în Argeș, se vor colecta deșeurile reciclabile (plastic, aluminiu, sticlă, hârtie/carton etc), iar sacii vor merge spre sortare în vederea valorificării în majoritatea locațiilor.
Voluntarii care doresc să participe la acțiunea de curățenie în Argeș sunt așteptați sâmbătă, 24 septembrie, la ora 9 la Pitești, în Piața Vasile Milea, lângă Prefectură.
La nivel local, evenimentul este susținut de Prefectura Argeș, Agenția de Mediu Argeș, Garda de Mediu Argeș, Primăria Pitești, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, ADI Servsal și diverși parteneri privați.
Dan Hodoș, coordonatorul județean al proiectului, ne-a declarat: „Facem această acțiune pentru că ne-am săturat să stăm pe margine și să fim simpli privitori, fără a acționa, pentru că dacă ne unim toți, pentru o singură zi, putem aduce schimbări vizibile județului nostru și pentru că în România problema deșeurilor este una reală. Locuitorii județului trebuie să înțeleagă importanța unui comportament responsabil față de mediu și necesitatea aplicării acestuia în viața de zi cu zi, pentru că gesturile mici schimbă lumea!”
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii