Web Analytics

Mihai Petre Săbăilă, unul dintre cei mai preocupaţi politicieni în ceea ce priveşte problemele Diasporei

de | 11.10.2017 19:06 | Politica si Administratie

18 SabailaPreședinte al PNL Spania și membru în Biroul PNL Diaspora, Mihai Petre Săbăilă este la ora actuală unul dintre cei mai preocupați politicieni în ceea ce privește problemele Diasporei. Originar din Pitești, Mihai Petre Săbăilă trăiește din 2008 în Spania, la San Sebastian, fiind extrem de activ și în ceea ce privește promovarea Argeșului și a valorilor sale în Spania.

Legat de implicarea sa în politică, Mihai Petre Săbăilă ne-a declarat: ”M-am alăturat PNL deoarece am considerat că reprezintă cele mai bune interese în Diaspora pentru noi toţi. Am înteles treptat că PNL are o mentalitate modernă, deschisă, europeană, pe care o aplică pentru a fi mai aproape de românii din afara graniţelor, fiind partidul deschis la dialog cu Comunitatea Europeană din grupul EPP şi cred că va reuşi cu siguranţă integrarea diasporei române în Europa, însă eu consider că noi toţi trebuie să ne mobilizăm pentru a atinge acest ideal”.
La începutul lunii septembrie, în oraşul spaniol Vitoria – Gasteiz, Mihai Petre Săbăilă, împreună cu un grup de oameni inimoşi și întreprinzători din orașele Vitoria, Bilbao si San Sebastian, a venit cu idei constructive și proiecte pentru societatea românească, hotărând înființarea Asociației Viața Românească. Asociația va promova cultura și tradițiile românești în Spania.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii