Mihai Măciucă, jucător BCMU Piteşti: „Cum a decurs campionatul până acum, sunt şanse pentru îndeplinirea obiectivului, locurile 1-4”

de | 27.01.2023 10:40 | Actualitate, Home, Sport

Cum comentezi ultimele rezultate ale echipei de baschet a Piteștiului?

– Am trecut printr-o perioadă puțin dificilă, dar am reușit să trecem de această perioadă cu brio, am reușit două victorii foarte importante împotriva Sibiului și Ploieștiului. Ne mai trebuie încă o victorie ca să ne calificăm cu siguranță mai departe, în faza următoare, dar încercăm să obținem maxim din următoarele mecuri.

Cum vezi următoarele confruntări?

– Sunt meciuri foarte grele, dar noi mergem cu gândul la victorie. Avem meciul de acasă cu Miercurea-Ciuc, ultimul din această fază a campionatului și ne dorim să terminăm cu o victorie pe teren propriu și să ne calificăm în faza următoare prin această victorie, adică să ne aflăm printre cele prime cinci echipe din grupa noastră, care se califică mai departe alături de celelalte cinci echipe din grupa cealaltă.

Care este obiectivul stabilit de către conducere pentru acest sezon?

– Obiectivul este accederea în primele patru formații ale campionatului.

Citește și Victoria de la Ploieşti a echipei de baschet a Piteştiului sporeşte şansele de a intra în play-off

„Cupa României este o competiție în care avem avantajul jucătorilor români și jucătorilor sub 23 de ani”

Ce șanse are Piteștiul să-și îndeplinească acest obiectiv?

– Sezonul de anul acesta este un sezon mai puternic decât anii trecuți, sunt foarte multe echipe care au un nivel asemănător, dar noi ne vom lupta în fiecare meci și vom încerca să obținem maximum posibil.

Crezi că este realizabil acest obiectiv?

– De ce nu? Cum a decurs campionatul până acum, sunt șanse pentru îndeplinirea acestui obiectiv, totul ține de performanțele noastre și de jocul nostru. Totul este în mâinile noastre.

Ce obiectiv personal ai pentru anul 2023?

– Un obiectiv personal ar fi să duc cu brio un nou sezon, al cincelea sezon la Pitești, să avem parte la final de un rezultat pozitiv pentru fanii piteșteni și pentru orașul Pitești.

Cum vezi Cupa României, o competiție tratată cu seriozitate de Pitești?

– Cupa României este o altă competiție în care cred că avem avantajul jucătorilor români și jucătorilor sub 23 de ani, avem un meci foarte greu împotriva celor de la Oradea, dar îl vom pregăti foarte bine și vom încerca să obținem un rezultat pozitiv.

Citește și Naționala României de baschet masculin va juca meciurile din calificările Euro 2025 la Pitești

„Ultima convocare la echipa națională a fost una cu peripeții”

Cum a fost la ultima convocare la echipa națională a României?

– A fost o convocare cu peripeții, dacă aș putea spune așa. Nu foarte multă lume știe, dar eu am fost accidentat. M-am accidentat la echipa națională și de aceea am jucat mai puțin în meciurile cu Cipru și Portugalia. Primul meci fost un rezultat pe care ni-l doream și pe care îl așteptam, o victorie cu Cipru, dar al doilea meci a fost o înfrângere care nu ne-a picat atât de bine și nu o aveam în cărți, nu ne gândeam la acest rezultat.

Ce fel de accidentare ai avut?

– A fost vorba despre o entorsă. Acum am reușit să mă recuperez complet, aș spune, dar a durat o perioadă de timp până când am reușit să mă recuperez complet. Acum sunt 100% apt de joc.

Ce urmează la echipa națională?

– Urmează în luna februarie o nouă convocare, două meciuri acasă cu Cipru și cu Bulgaria, două meciuri foarte grele, dar pe care sperăm să le câștigăm.

Citește și Naționala masculină universitară de baschet va intra la pregătire la Pitești

„Am contract până la sfârșitul sezonului. Există și posibilitatea de prelungire”

Până când ai contract? Există posibilitatea de prelungire?

– Am contract până la sfârșitul sezonului și încă nu mă gândesc la viitor, nu mă gândesc atât de departe, deocamdată mă gândesc la prezent și încerc să aduc rezultate cât mai bune acum. Dar, există și posibilitatea de prelungire, adică nu iese din calcul această variantă.

Ești mulțumit de colaborarea cu Piteștiul?

– Sigur că da. Aș putea spune că se poate observa mulțumirea mea prin cel de-al cincilea an la echipă.

Cum vezi suporterii piteșteni față de cei ai adversarilor?

– Le mulțumesc din suflet că vin și ne susțin la toate meciurile, îi așteptăm în continuare, îi așteptăm să ne susțină și la sala nouă când ne vom muta și avem nevoie de ei în continuare. Ei sunt cel de-al șaselea jucător și lucrul acesta ne ajută enorm. Suporterii piteșteni sunt de nota zece. Pentru mine suporterii piteșteni sunt cei mai buni, sunt suporterii cu care am crescut. La acest club am crescut, m-am dezvoltat ca și jucător, ca și persoană și de aceea spun că suporterii piteșteni sunt de nota 10.

Citește și Echipa de baschet a Piteștiului a pierdut în prelungiri cu Rapid. Ce spune antrenorul Milan

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *