Web Analytics

METEO. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării

de | 29.06.2020 08:37 | Actualitate

Potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi caniculară în zona de sud a Olteniei şi în Muntenia, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 34 de grade Celsius.

Spre deosebire de duminică, vremea va fi instabilă, dar şi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în partea de sud a  Olteniei şi în Muntenia.

Va ploua pe timpul zilei în zonele de deal şi la munte, iar seara şi noaptea va ploua în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte. Pe suprafeţe mici va cădea grindina, iar cantităţile de apă vor depaşi 25 – 30 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 34 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 12 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în sud-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti, pe 29 iunie 2020, vremea va fi caldă. Temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius. Spre seară cerul va fi înnorat şi va ploua. Temperatura minimă va fi de 20 de grade. Săptămâna aceasta, vremea se anunță caldă. Temperaturile maxime se vor înregistra între 35 și 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi instabilă şi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Va fi înnorat pe timpul nopţii în cea mai mare parte a zonei montane -mai intense în nordul Carpaţilor Orientali şi Occidentali. 

Se vor înregistra 18 grade Celsius pe Ceahlău, 22 grade Celsius pe Semenic şi Sinaia şi 23 grade Celsius pe Păltinş. Cel mai cald o să fie în Poiana Braşov şi Predeal, unde luni se vor înregistra 24 de grade Celsius.

La munte, în această săptămână, variațiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 și 18 grade Celsius. Minimele vor crește ușor astfel că în intervalul 29 iunie – 02 iulie se vor înregistra 10 – 11 grade Celsius, în medie, ca apoi acestea să scadă din nou spre medii în jurul a 8 grade Celsius, valoare ce va caracteriza intervalul 03 – 05 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea va fi călduroasă, șansele de precipitații fiind de minime. Maxima zilei va fi de 31 grade Celsius, iar minima de 20 grade Celsius.

La malul Mării Negre, temperaturile maxime vor crește ușor și treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade Celsius în zilele de 29 și 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade Celsius, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 04 și 05 iulie.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole