Web Analytics

Merele au ajuns în şcolile din Piteşti

de | 8.03.2017 11:25 | Actualitate

mere proaspete scoli

Marţi a fost prima zi în care fructele proaspete au ajuns în şcolile argeşene, după ce, pe 1 martie a.c., a fost semnat contractul de achiziţie.


Câştigătorul licitaţiei este o firmă din Bucureşti, SC Libro Events SRL. Valoarea maximă a contractului este de 1.358.752 lei, fără TVA, iar preţul unui fruct este 0,26 de lei, fără TVA. Fructele au o dimensiune standard prevăzută în caietul de sarcini şi provin din România, mai exact din judeţul Dâmboviţa, de la SC Romfruct SRL.
59.386 de elevi vor beneficia de programul guvernamental de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli. Perioada maximă de distribuţie a fructelor este de 88 de zile, aşa cum prevede hotărârea de guvern, valoarea contractului urmând să fie ajustată în funcţie de numărul de zile rămase până la finele anului şcolar şi de numărul de elevi prezenţi zilnic la cursuri. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Argeş, marţi, 7 martie a.c. a fost prima zi de distribuire a merelor în şcoli, aceastea ajungând în unităţile şcolare de pe raza municipiului Piteşti. Miercuri urmează să fie acoperite toate instituţiile de învăţământ din Piteşti şi să se continue în teritoriu, în zona Câmpulung şi Curtea de Argeş, fiind acoperite 70-80% din şcolile argeşene. Procedura de distribuire a fructelor se va finaliza 100% cel mai probabil joi, 9 martie.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii