MEMORIALUL ÎNCHISOAREA PITEȘTI – REDESCHIS PUBLICULUI PENTRU VIZITE

de | 11.06.2020 13:20 | Actualitate

Astăzii, 11 iunie, Memorialul Închisoarea Piteşti se va deschide după o lungă pauză provocată de pandemia de noul coronavirus.

„Astfel vizitatorii pot trece pragul fără programări prealabile după programul următor:

Joi – marți (miercuri închis)
11:00 – 14:00
14:00 – 15:00 (pauză de curățenie)
15:00 – 18:00
Nu se percep taxe de intrare, dar donațiile sunt binevenite.

Copiii sub 12 ani nu pot vizita din cauza violenței subiectului.
În această perioadă nu vom putea face tururi ghidate pentru grupuri mai mari de cinci persoane. Pentru a programa un tur ghidat (grupuri de cinci sau mai multe persoane) sau pentru detalii legate de vizită, ne puteți contacta la numărul de telefon 0734 365 102 sau prin e-mail: contact@inchisoareapitesti.org 

Pentru a programa un tur ghidat puteți folosi direct formularul de pe pagina noastră web:
https://www.pitestiprison.org/mip–viziteaza.html

De asemenea, am prelungit termenul pentru expoziția BINOM+1: Fenomenul Pitești 49/89/19, expusă la Memorialul Închisoarea Pitești. Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Închisoarea de la Pitești este cunoscută pe plan mondial pentru desfășurarea, în acest loc, a Fenomenului Pitești – o formă de tortură fizică și psihologică continuă aplicată studenților anticomuniști – între 1949-1951. Această acțiune violentă a regimului comunist a fost numită de Aleksandr Soljenițîn, laureat al premiului Nobel și supraviețuitor al gulagului rusesc, „cea mai mare barbarie a lumii contemporane”.

Memorialul Închisoarea Piteşti

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii