Web Analytics
scris miercuri, 20.07.2016

Medicul Titi Păun, noul preşedinte al CA la Pediatrie, va fi şi anestezist… la domiciliu

# Explicația președintelui CJ, Dan Manu: „Este un pas important, dată fiind criza de cadre ATI”

Medicul Titi Păun, noul preşedinte al CA la Pediatrie, va fi  şi anestezist… la domiciliu

Schimbarea conducerii Consiliului Județean Argeș a adus schimbări și la nivelul consiliilor de administrație ale structurilor din subordine. Spitalele nu fac excepție. La Pediatrie, spre exemplu, noul președinte al CA este doctorul pensionar Constantin Păun, care va activa nu doar ca președinte al Consiliului de Administrație, ci și ca medic anestezist.

Dr. Păun a semnat și un contract cu spitalul, ca  anestezist

Nu va sta 8 ore pe zi la spital, ci va fi chemat de la domiciliu, atunci când situația o va cere, contra unei sume deloc modice, dacă ne luăm după cifra vehiculată: 80 de milioane de lei lunar, o cifră peste suma pe care o primește medicul anestezist, angajat al aceleiași unități.
„Faptul că domnul doctor Păun a semnat cu Spitalul de Pediatrie un astfel de contract cred că este un pas important în beneficiul unității, dată fiind criza de medici pe ATI din spitale. Se știe ce probleme au fost pentru că spitalul nu avea anestezist, ATI-ul fiind blocat de lipsa de cadre. Referitor la modalitatea de remunerare a dumnealui pentru această activitate, ea a fost stabilită între domnul doctor Păun și Spitalul de Pediatrie, care are personalitate  juridică și poate lua astfel de decizii. Nu știu pentru ce variantă s-a optat”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Dan Manu, președintele CJ Argeș, instituție în subordinea căreia se află Spitalul de Pediatrie Pitești.

Vineri se va stabili cine îi înlocuiește pe directorii demisionari

Tot aici urmează să fie numită și o conducere interimară după demisia managerului unității, dr. Vasile Stan, și a directorului medical, dr. Dana Toader.
„Pe 25 se activează demisiile depuse, tot atunci vom numi și conducerea interimară a spitalului. Vineri urmează să decidem cine va ocupa aceste funcții (…). Eu știu foarte bine motivele acestor demisii, sunt motive personale, nu pot să comentez. Managerului unității, dr. Vasile Stan și directorului medical, dr. Dana Toader, le-am mulțumit și țin să le mulțumesc și pe această cale pentru întreaga activitate”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeș, Dan Manu.

Percheziții în 2014, acasă la dr. Păun, în Scandalul sângelui dispărut

Numele medicului Constantin Păun a apărut în celebrul scandal din 2014 al dispariției celor 100 de litri de sânge de la secția ATI a Spitalului Județean Argeș, secție pe la conducerea căreia trecuse și actualul președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului de Pediatrie. Un dosar în care oamenii legii au făcut mai multe percheziții domiciliare, inclusiv acasă la medicul Constantin Păun. De altfel, la scurt timp după acest scandal, medicul Păun s-a pensionat.
Isabela Moiceanu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...