Web Analytics

Medicul erou de la Piatra Neamț se află în stare critică și a fost transferat în Belgia

de | 15.11.2020 08:42 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Medicul care era de gardă sâmbătă seara când a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienții internați în secția ATI COVID, unde au izbucnit flăcările.

Anunțul a fost făcut de Lucian Micu, managerul instituției medicale, pentru Digi24. Medicul este acum în stare critică, cu arsuri de gradul I și II pe 80 la sută din suprafața corpului.

„Medicul a reușit să-i scoată pe cei opt pacienți din celălalt salon, înainte ca flăcările să se extindă și acolo, și apoi a încercat să-i scoată și pe cei din salonul care ardea deja. Asistenta i-a oferit ajutor. Nu am vorbit cu medicul care a intervenit”, a spus Lucian Micu la Digi24.

Cu toate acestea, unele surse susțin că medicul ar avea arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Medicul de gardă Cătălin Denciu, dar și o asistentă de la spitalul din Neamț au suferit arsuri grave după ce au încercat să salveze bolnavii până la sosirea echipajelor de intervenție, scriu jurnaliștii de la Ziua de Iași.

Asistenta a suferit și ea arsuri de gradul I, dara viața nu îi este pusă în pericol.

Medicul va fi transferat la București, la Spitalul Floreasca. Acesta va fi dus la Iași cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, iar de acolo ar putea fi preluat de o aeronavă SMURD pentru a fi dus la București. Un coleg al acestuia, Pavel Bors, tot specialist ATI, „a suferit arsuri doar în zona mâinilor și e posibil să-și fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei”, a declarat un medic din Piatra Neamț. Incendiu puternic la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiu.

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, Filip a explicat că unii indicatori nu sunt respectați de instituție: nu există responsabili pentru prevenirea icendiilor nominalizați pentru fiecare secție, nu există responsabili care să intervină în caz de incendiu, nu există programe de instruire. 

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” … nu există responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție, nu există responsabili care să intervină în caz de incendiu, nu există programe de instruire ” .
    … Asa se-ntampla cand zaluzii cred ca pe toate le stiu .