Web Analytics

Medicii detaşaţi la Spitalul Câmpulung îşi vor încheia misiunea la finalul acestei săptămâni

de | 14.05.2020 13:25 | Dezvăluiri

Pe 30 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a fost deschis al 20-lea dosar penal având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor, totalul în Argeş ajungând la 22 de anchete. Doar că în cauza înregistrată la finalul lunii aprilie au fost vizaţi medici şi s-a inclus şi fapta de abuz în serviciu. Asta după ce prefectul a emis un ordin prin care a dispus detaşarea a opt medici la Spitalul Municipal Câmpulung, iar trei dintre aceştia nu s-au conformat ordinului. Aceştia au invocat diverse motive, inclusiv legate de propria sănătate, şi aşteaptă acum rezultatul cercetării penale, care poate consta în trimiterea în judecată.
Alţi cinci medici au ajuns la Spitalul din Câmpulung şi, după cum ne-a declarat managerul Andrei Aron, aceştia vor sta în Muscel până pe 15 mai, adică până la încheierea stării de urgenţă. Medicii îşi desfăşoară activitatea în secţiile cu deficit de personal, adică la Compartimentul Primiri Urgenţe, la Boli Infecţioase şi Medicină Internă.
„Au fost cazaţi în locaţiile puse la dispoziţie de Primărie. Un singur medic a fost nemulţumit de condiţiile de cazare şi m-am ocupat personal de rezolvarea acestei probleme”, ne-a declarat managerul Aron (foto) de la Spitalul Municipal Câmpulung.

Mămică cu Covid-19 şi cu bebeluş neinfectat

La începutul acestei săptămâni, la Spitalul Municipal Câmpulung se aflau internaţi 25 de pacienţi, dintre care 17 testaţi pozitiv, ceilalţi suspecţi. Sunt bolnavi cu forme uşoare de manifestare a infectării, dar şi cu forme medii, plus cu comorbidităţi. Printre pacienţii internaţi şi confirmaţi s-a aflat şi o femeie care a născut un copil sănătos (testat de două ori negativ), ambii fiind transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Duminică a fost externat cu pacient cu comorbidităţi, dar vindecat de Covid-19, până acum patru pacienţi fiind scăpaţi de noul coronavirus.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole