Web Analytics
scris joi, 08.08.2024

Medicii ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” își anunță demisiile din gărzi. „Plecăm toţi. Toţi colegii”

Cei mai mulți dintre medicii secţiei de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din capitală își depun demisiile din gărzi, internările în unitatea sanitară fiind blocate, în contextul în care doi medici de la Secţia ATI sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare.

Medicii ATI de la Spitalul „Sf. Pantelimon” își anunță demisiile din gărzi. „Plecăm toţi. Toţi colegii”

Citește și: Număr record de argeşeni ajutaţi de Guvern

Şefa secţiei ATI a spitalului spune că medicii nu se tem, dar că preferă să meargă în locuri unde „nu sunt călcaţi în picioare”.

Nu este, propriu-zis, o grevă spontană, noi stăm să îngrijim pacienţii care sunt în ATI. Sigur că nu o să-i dăm afară. Doar am anunţat toate secţiile, întrucât noi ne-am depus demisia din gărzi; deocamdată, nu se pot face internări.

Îmi pare foarte rău pentru situaţie. Demisia din gărzi, de mâine, demisia din spital în momentul în care reuşim să rezolvăm bolnavii din terapia intensivă; nu putem să-i lăsăm. Urmează şi demisia. Plecăm toţi. Toţi colegii”, a declarat şefa secţiei ATI, Florina Pompilian (foto), potrivit News.ro.

Citește și: Se completează conducerea Spitalului Câmpulung

Șefa secției a spus că medicii de la ATI nu mai au liniște.

Nu ne este teamă de nimic, dar nu putem să ne desfăşurăm activitatea în asemenea condiţii. Este o specialitate grea, dar este o specialitate care este terfelită în momentul ăsta. Preferăm să ne ducem în nişte locuri unde avem linişte şi unde nu suntem călcaţi în picioare.

Este inadmisibil să avem în fiecare săptămână reclamaţie că nu am salvat pacient cu neoplasm de opt ani, că nu am pus doza de noradrenalină nu ştiu cât că aşa consideră aparţinătorul. (…) Domnilor anestezişti din ţara asta, aţi fost întrebaţi vreodată de către un aparţinător când a fost schimbat cateterul venos central? Despre ce vorbim?”, a mai afirmat Florina Pompilian.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită