Web Analytics

Medicamentele Plaquenil și Kaletra – propuse pentru eliminare din tratamentul Coronavirusului

de | 17.10.2020 20:40 | Actualitate

Trei medici, reprezentanți ai Cochrane România, o organizație internațională specializată în medicina bazată pe dovezi, cer eliminarea a două dintre medicamentele cele mai folosite în tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Solicitarea vine în urma analizării mai multor studii efectuate la nivel internațional, conform cărora Plaquenil și Kaletra, după denumirea lor comercială, au un număr foarte mare de efecte adverse, iar beneficiile tratamentului lipsesc sau sunt foarte puține, nedovedindu-și astfel eficacitatea.

Spre exemplu, în cazul tratamentului cu Kaletra, o mare parte dintre studiile făcute pe pacienți diagnosticați cu COVID-19 arată că scurtează durata bolii, însă alte studii asemănătoare nu arată niciun beneficiu. Cel mai recent studiu, publicat în revista Lancet la începutul lunii octombrie, a inclus aproximativ 1.600 de pacienți, la care nu au fost identificate niciun fel de beneficii în urma tratamentului.

 

„Mai mult, comitetul de siguranță al studiului a oprit înrolarea de noi pacienți pe brațul de Lopinavir-Ritonavir (n.red. Kaletra) în contextul absenței beneficiilor și, de asemenea, a oprit terapia la pacienții din studiu după analiza preliminară a datelor”, a explicat conf. dr. Ionuț Nistor, director executiv al Centrului Metodologic de Cercetare Medicală și Medicină bazată pe dovezi​​ de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Citește mai departe în presshub.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii