Web Analytics
scris marți, 20.08.2024

Medic român din Germania, despre cazul Pantelimon: Noapte bună, România!

Mai mulți medici români care lucrează în străinătate au sărit în apărarea celor două doctorițe  de la Spitalul Pantelimon, arestate preventiv pentru „omor cu premeditare”. Unul dintre ei este medicul Torje Iuliu, care lucrează în Germania, notează evz.ro.

Medic român din Germania, despre cazul Pantelimon: Noapte bună, România!

În opinia lui, presiunea publică și investigațiile intense asupra medicilor din cazul Spitalului Pantelimon vor duce la o practică medicală ultra-defensivă, susține specialistul într-o postare pe Facebook.  Mai mult, el apreciază că nu este exclus un exod al personalului medical din România.

Citește și: Director de liceu săltat de polițiști. Este acuzat că a venit beat la muncă și a fost agresiv cu o angajată

„Sunt medic primar în anestezie și terapie intensivă, cu supraspecializare în terapie intensivă specială și medicină de urgență.

În anii pandemiei, deși am fost departe, n-am uitat niciodată de cei de acasă. M-am întors de câte ori a fost nevoie, am luptat alături de colegii mei pentru a salva vieți, chiar și atunci când speranța părea să se stingă. Am preluat pacienți critici, am organizat transporturi pentru cei ce aveau nevoie de circulație extracorporeală, și împreună cu colegii ultramotivati din Oradea, am pus bazele unui curs de ECMO, pentru ca tinerii specialiști români să poată duce mai departe arta salvării vieților prin tehnici avansate. Dar acum, în lumina evenimentelor recente, mă tem că ceea ce vedem este doar începutul unei perioade întunecate pentru medicina din România.”, începe postarea medicului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...