Web Analytics

Medicul de la Spitalul Judeţean Argeş depistat cu coronavirus a intrat în contact cu foarte multe persoane şi a venit bolnav la lucru

de | 15.04.2020 21:52 | Actualitate

Un chirurg de la secţia de chirurgie vasculară a Spitalului Judeţean Argeş a fost depistat pozitiv la testul de COVID-19. Cu toată că avea simptome de infecţie respiratorie acută de peste o săptămână, medicul a refuzat să stea acasă, lucrând mai multe zile. Medicul a intrat în izolare de abia pe 14 aprilie. Chirurgul respectiv a intrat în contact cu foarte multe persoane, fapt confirmat şi de prefectul Emanuel Soare: „S-a mobilizat o echipă mare care lucrează la identificarea contactelor. Vorbim de numere mari”.

Săptămâna trecută, chirurgul respectiv a făcut un test rapid pentru COVID-19, iar rezultatul a ieşit negativ. Putea să facă şi o testare Real-time PCR, însă nu s-a trecut pe lista întocmită în spital pentru această procedură, stârnind revolta a mulţi colegi pentru refuzul său. Ulterior, medicul a mers la lucru mai multe zile, deşi nu se simţea bine. Iniţial, Adriana Molfea, managerul Spitalului Judeţean Argeş, a negat că în spital ar fi angajaţi suspecţi de coronavirus. De abia după ce au început să apară informaţii despre acel medic, s-a luat hotărârea ca acesta să fie retestat şi plasat în izolare. Trei asistente medicale care lucrau direct cu chirurgul au fost şi ele izolate şi testate, iar rezultatele testelor vor sosi pe 16 aprilie din Capitală.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că a fost declanşată o anchetă şi că „Toate persoanele (i)responsabile vor răspunde în faţa legii. Culmea este că la acest spital au tot felul de echipamente de protecţie, aparate, proceduri, circuite… ”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii