Web Analytics

Măsurile de siguranță sanitară ce trebuie respectate de alegători pe 27 septembrie

de | 14.08.2020 10:26 | Actualitate

Pandemia schimbă regulile pentru alegerile locale din 27 septembrie. Autorităţile au pus la cale un plan prin care, alegătorii să respecte toate măsurile de siguranţă sanitară, într-un spaţiu închis. Toate aceste măsuri pentru a evita pe cât posibil creşterea numărului de infectări.

În secţiile de votare vor trebui amenajate circuite separate de intrare și de ieșire, toți alegătorii vor trebui să poarte obligatoriu masca de protecție și să se dezinfecteze la intrarea în secție.

Alegătorii își vor lua singuri buletinele de vot iar ştampila va fi dezinfectată după fiecare utilizare.

Numărul cabinelor de vot va fi redus pentru se putea respecta măsura distanţării sociale. De alftel, în secţia de votare vor intra un număr redus de alegători.

Persoanele din grupele de vârstă cu risc vor avea orare speciale în care se vor putea prezenta la vot, iar anul acesta va dispărea şi autocolantul de pe spatele cărtii de identitate care atestă că o persoană a votat.

Prin aceste măsuri stricte autorităţile speră să ţină pandemia sub control iar votanţii să fie cât mai în siguranţă.

Sunt reguli şi în ceea ce priveşte campania electorală. Membrii de partid sau voluntarii vor purta măşti şi mănuşi pentru a reduce riscul de transmitere a virusului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii