Web Analytics

MĂSURILE DE PREVENIRE A RĂSPÂNDIRII COVID-19

de | 18.08.2020 14:11 | Actualitate

Grupul de lucru constituit in vederea respectarii normelor legale impuse pe perioada stării de alerta prin Ordinul prefectului nr.258/2020 a continuat actiunile de control.

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 800 de  persoane si 82 societati comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, precum si 192 de autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.250 de lei.

Totodata, în urma acțiunilor de control efectuate de  jandarmi a fost aplicata o amenda contraventionala, in valoare de 500 de lei, unei persoane care nu a purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat 4 de societăți comerciale și 64 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 6 au fost identificate nerespectand masurile de protecție individuală în conformitate cu prevederile legale, fiind sanctionate cu avertisment.

 

MASURI STABILITE IN CADRUL SEDINTEI COMITETULUI JUDETEAN PENTRU SITUATII DE URGENTA

In dupa-amiaza zilei de 17 august a.c., subprefectul cu atributii de prefect, Corneliu Cirstea, a condus sedinta  CJSU.

In cadrul sedintei s-a decis suspendarea activitatii salilor de  culturism, fitness, gimnastica aerobica si altor asemnea activitati pe o perioada de inca 14 zile, incepand cu data de astazi, 18 august a.c, ora 8.00.

Totodata, se suspenda evenimentele publice de tip targ, balci si alte asemenea, precum si activitatea de agrement in spatii de tip piscina, bazin de inot, strand, cu exceptia activitatilor fizice desfasurate de catre sportivii de performanta, in toate localitatile judetului Arges, pe o perioada de 14 zile,  incepand cu data de astazi, 18 august a.c.

Activitatile comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se suspenda intre orele 24.00-06.00, pe o perioada de 14 zile, incepand cu data de astazi, 18 august a.c., ora 08.00, administratorii spatiilor in care se desfasoara aceste activitati asigurand monitorizarea permanenta a respectarii de catre personalul de deservire si de catre clienti a masurilor de limitare a raspandirii virusului SARS-CoV-2.

Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfasoara activitati in spatii special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile si alte asemenea, nu poate incepe inainte de ora 06.00, si nu poate depasi ora 24.00, ultima comanda putand fi preluata cel tarziu la orele 23.00, pe o perioada de 14 zile, incepand cu data de astazi, 18 august a.c.

In intervalul mentionat operatorii economici care desfasoara aceste activitati, au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiune fizica intre clienti, inclusiv dansul.

 

                                                                                                            Biroul de Presa

                                                                                                               18.08.2020

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii