Web Analytics

CJSU Argeș: Restricții pentru mai multe localități din județ

de | 29.04.2021 16:53 | Actualitate

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de joi, 29 aprilie, a fost analizată evoluția situației epidemiologice COVID-19 din Argeș și au fost luate următoarele măsuri pentru localitățile a căror rată de infectare a depășit 3 și 4/ 1000 de locuitori.

În comuna Morărești, unde s- a depășit pragul de incidență de 4/1.000 de locuitori, (5,79) sunt valabile următoarele restricții din 30 aprilie, iar ultima zi de restricții este 13 mai.
„interzicerea circulației în afara locuinței/gospodăriei în intervalul 20:00 – 5:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică;
– permiterea funcționării operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, până la ora 18:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică (aceștia pot activa doar în relația cu operatorii economici care desfășoară activitate de livrare la domiciliu);
– suspendarea activității operatorilor economici în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness”.

Important de reținut este că aceste măsuri se aplică și pentru localitatea Băiculești, unde prima zi de restricții a fost 24 aprilie și ultima zi de restricții este 7 mai.

Citește și Situația epidemiologică din județul Argeș-Covid-19

De asemenea, pentru localitățile Morărești, Ungheni, Valea Iașului și Mărăcineni, a căror incidență este mai mare de 3/1.000 de locuitori, măsurile includ interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și permiterea activității restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în aceste unități. Documentul complet se regăsește în Hotărârea nr. 29/29.04.2021.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii