Web Analytics

Maşina construită de studenţii de la UPIT, pe primul loc la concursul internaţional „Kart Low Cost 2018”

de | 24.05.2018 09:40 | Actualitate

18 studenti upitStudenții de la Universitatea din Pitești s-au clasat pe primul loc la concursul internațional Kart Low Cost 2018, organizat în această lună la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Pitești. Pe locul 2 s-au clasat studenții de la Universitatea din Craiova, iar podiumul a fost completat de către studenții de la Universitatea din Galați.

La competiţia de la Galaţi au participat 64 de studenţi coordonaţi de 11 cadre didactice, cu 8 carturi cu motoare termice şi 3 carturi cu motoare electrice. Participanţii au reprezentat Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports din Nevers, Franţa, universităţile din Piteşti, Craiova, Galaţi şi Politehnica Bucureşti. Partenerii KLC 2018 au fost Primăria Galaţi, Societatea Inginerilor de Automobile din România, universităţile din Piteşti, Craiova, Politehnica Bucureşti, Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România.
Proiectul Kart Low Cost – KLC este rezultatul colaborării între Université de Bourgogne, Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports de Nevers, Franţa şi Universitatea din Piteşti, România, Departamentul Autovehicule şi Transporturi.
Competiţia KLC urmăreşte pregătirea viitorilor ingineri prin dezvoltarea cunoştinţelor de gestiune ale unui proiect tehnic, prin dezvoltarea spiritului de muncă în echipă, prin repartizarea responsabilităţilor şi, nu în ultimul rând, prin respectarea termenelor şi a bugetului alocat.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii