Web Analytics

Mărturiile lui Adrian Sima, piteșteanul atacat de urs: „În momentul în care m-a luat de cap mă așteptam să mor”

de | 12.07.2021 20:06 | Actualitate

Pentru că atacurile urșilor sunt din ce în ce mai dese la gospodăriile oamenilor și pentru că ei sunt întâlniți mai mereu în zonele turistice, pe rețele sociale ciruclă un video cu mărturisirile unui piteștean atacat și mușcat de urs într-o pădure din Mălureni.

ACCESEAZĂ VIDEO https://www.facebook.com/100003098934801/posts/4106915236088400/?d=n

La mai bine de doi ani, Adrian Sima a ales să-și spună povestea pentru a atrage atenția autorităților, dar și a oamenilor cu privire la atacurile acestor animale.

În urma atacurilor, medicii nu i-au mai dat nicio șansă de supraviețuire
Eram la o partidă de vânătoare , la mistreț, mai sus de Pitești, în zona Mălureni. Partida s-a desfășurat normal, până când, spre final, așteptând gonacii, mi-a aparut in față un urs foarte mare. A trecut de mine, undeva în lateral dreapta aveam un drum forestier, a ieșit la drumul respectiv și nu trebuia decât să traverseze drumul să plece. În drum, s-a întors efectiv spre mine, m-a fixat și a luat-o glonț spre mine. Câteva secunde.. Nu ai timp să reacționezi, să gândești.
Am urlat cât am putut de tare la el, dar a continuat să alerge către mine. Aveam o pușcă, am tras un foc în pământ să încerc să îl sperii. Când am văzut ca tot continuă să alerge, m-am blocat efectiv și m-am întors cu spatele pe după un pom(…) A venit și m-a luat de picior. (…) La Pitești m-au transferat cu zero șanse de supraviețuire, povestește Adrian.
N-aș dori nimănui să fie în locul meu!
“Nu ai timp să reacționezi! Nu ai timp nici să gândești! (…) A durat câteva secunde până a ajuns la mine, dar niciodată nu am avut măcar intenția de a împușca un urs.
M-a apucat de picior. Ursul când mușcă și sfâșie. (…) Osul de la mână mi l-a rupt cum rupe un copil o grisină. (…) În momentul în care m-a luat de cap mă așteptam să mor. (…) Îi simțeam doar mârâitul și balele cum îi curg pe față și îi simțeam blana între degete.
(…) Protejăm, protejăm, protejăm, protejăm…
Dar pe om cum îl protejăm?
(…) Cel mai mare regret al meu este că nu mai pot ieși în natură.
N-aș dori nimănui să fie în locul meu!, mai spune victima.
Habitatul natural, afectat de defrișări și alte intervenții ale omului, nu mai este suficient. Animalele pleacă după hrană și pot parcurge zeci de km.
Ulterior incidentului, după cum precizează Adrian Sima în filmare, s-a făcut adresă către Ministerul Mediului, în vedrea eliberării unei autorizații pentru împușcarea unui exemplar de urs și a doi lupi. Vânătorii au prezentat incidentul, ulterior au primit răspuns negativ pentru urs și aviz favorabil doar pentru lupi.
Și dacă muream, nici atunci nu se dădea hârtie, a conchis victima.
Adrian Sima este, poate, doar una dintre victimele unor asemenea animale. El a ales însă să-și spună povestea pentru a trage un semnal de alarmă și pentru ca autoritățile să ia măsuri în acest sens.
(…) Am decis să îmi spun povestea în ideea în care mă aude cineva, cineva care este în în stare să ia măsuri!, măsuri pentru protejarea vieții unui om!, a încheiat Adrian.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii