Web Analytics
scris vineri, 23.08.2024

Martorii Tăcuți: Obiecte din Închisorile Comuniste”, o expoziție cutremurătoare la Memorialul Închisoarea Pitești

„Am ascultat, cu emoție, mărturia domnului Sergiu Rizescu, supraviețuitor al ”Fenomenului Pitești”: celule de beton, saltea de paie, pernă de paie, un frig care te paraliza, așa erau condițiile din închisorile comuniste.

Martorii Tăcuți: Obiecte din Închisorile Comuniste”, o expoziție cutremurătoare la Memorialul Închisoarea Pitești

Am văzut cătușe, uniforme de deținut, uși de celulă, gratii, fotografii, documente sau scrisori ale deținuților, pe scurt: ”martorii tăcuți” la tot ce au îndurat deținuții politici în închisorile comuniste. Fiecare lucru are câte o poveste cutremurătoare din spatele gratiilor.

Sunt adevăruri despre ce însemna un penitenciar politic în dictatură.

Dacă aveți drum prin Argeș, mergeți la expoziție! Doar așa puteți realiza că astfel de orori nu trebuie să se mai repete. Și putem face asta dacă vom spune fără perdea ce înseamnă sistem comunist și conducere dictatorială.

Citește și George Simion a vizitat conacul baronului Marian Oprișan: „Ei stau pe mii de metri pătrați, ei stau pe hectare întregi și spun că voi trebuie să stați în sărăcie”

Mulțumesc, Administrația Națională a Penitenciarelor, pentru colaborarea cu echipa Memorialului. Și în special, foștilor deținuți politici și familiilor lor. A fost munca unei echipe de excepție.

Mulțumesc Maria Axinte, fondatoarea Memorialului Închisoarea Pitești, pentru invitație și pentru implicare”, a transmis Alina Gorghiu, referindu-se la expoziția de excepție de la Memorialul Închisoarea Pitești.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...