Web Analytics

Martor în dosar: „Zagaria mi-a spus că investiţia din Piteşti a lui Nicola era a lui”

de | 14.06.2018 11:19 | Dezvăluiri

10 Nicola Giuseppe Inquieto# Rechizitoriu Nicola Inquieto. Cum s-a infiltrat mafia napoletană la Piteşti (8) # Declarația aparține lui Generoso Restina, unul dintre mafioții „pocăiți”, deveniți colaboratori ai procurorilor italieni # Din rechizitoriu mai reiese că toți cei trei frați Inquieto – Nicola, Vicenzo și Giuseppe – au fost finanțați de nașul mafiot Michele Zagaria

O figură importantă a clanului Casalesi este şi Rossaria Massa, soția lui Vincenzo Inquieto, fratele lui Nicola. Vincenzo e acum domiciliat la Piteşti şi are o iubită româncă, Angela, asistentă la Spitalul de Pediatrie Piteşti.  Vă reamintim că într-un buncăr de la subsolul casei lui Vincenzo şi a Rossariei a fost capturat – în 7 decembrie 2011 –  „il capo dei tutti capi”, unul dintre cei mai căutați fugari din istoria criminalității din Italia, e vorba de Michele Zagaria, nașul mafiot din Caserta. Zagaria se ascundea de 17 ani și, pentru că l-au adăpostit, cei doi soți, Rossaria Massa și Vincenzo Inquieto, au făcut, la rându-le, pușcărie. După 4 ani de detenție în Italia, Vincenzo a venit după fratele său, Nicola, la Pitești, unde locuiește și în prezent.

Trădătorii lui Zagaria au fost recompensați cu 50.000 de euro de statul italian

Iată ce avea să declare Anna Aversano, soţia unui martor important în dosar şi care, împreună cu soţul ei, Generoso Restina, fuseseră persoanele de încredere ale „naşului” Michele Zagaria, înaintea cuplului Vincenzo Inquieto – Rossaria Massa.  
Anna Aversano: ”I-am informat imediat pe agenți când am aflat că bossul se apropiase de ei. Suspectau că îl ascunseseră pentru că Rosaria Massa, soția lui Inquieto, mă urmărea de fiecare dată când mergeam la cumpărături și mi-am imaginat că mi-a luat locul în custodia lui Zagaria”. Pentru informațiile sale, Anna a primit 10.000 de euro după arestarea șefului clanului, în timp ce  un alt bărbat, care a indicat locația buncărului amenajat de familia Inquieto pentru Zagaria, a primit  40.000 de euro. 

Amănunte incendiare despre cum au construit frații Inquieto buncărul pentru Zagaria

10 Vincenzo AuguriIată și o declarație dată de Generoso Restina în 15.05.2017: „Sunt întrebat referitor la magazinul de telefoane din Casapessena, Piața Petrillo. Nu știu precis cât, mă refer la câți bani i-a dat Michele Zagaria lui Nicola Inquieto pentru a începe această activitate, repet însă că magazinul amintit a fost deschis cu bani proveniți din activități ilicite ale lui Michele Zagaria. Ba chiar, după cum îmi povestea Michele Zagaria în discuțiile pe care le aveam în casă vizavi de frații Inquieto, nu sunt dubii că toate investițiile lui Nicola, Giuseppe și Vincenzo Inquieto au fost făcute cu banii lui Michele Zagaria. Și, în mod deosebit, vizavi de activitatea investițională pe care Nicola Inquieto a pornit-o în România, la Pitești, Michele Zagaria îmi spusese în mai multe ocazii că era toată investiția lui”.
Tot Generoso Restina a mai declarat: „Sunt întrebat despre persoana lui Inquieto Giuseppe. Eu am mai vorbit deja despre Inquieto Giuseppe și relația sa cu Michele Zagaria în interogatoriile precedente, al căror conținut îl confirm. Între altele, am spus că Inquieto Giuseppe era un viclean abil și s-a ocupat de construirea buncărului pentru a acoperi fuga lui Michele Zagaria, în sensul că l-a construit chiar el. S-a ocupat în mod direct de instalarea ușii de acces în locuința din strada Cristoforo Colombo, ușa fiind montată prin 2005. Era automată și aluneca pe o șină. Tot el s-a ocupat de montarea a șase suporturi care serveau pentru ascunderea ușii, suporturi comandate de celălalt frate, Inquieto Vincenzo…”. În continuare, martorul descrie lucrările pe care cei doi frați le-au făcut la construirea buncărului, de la cele destinate mascării intrării și până la partea electrică. Cu ocazia acestor munci, a fost modificată și scara de acces în buncăr, considerată incomodă de către Michele Zagaria”.

Fraţii Inquieto au origine modestă. Explozia lor financiară, după 2000, are legătură cu Zagaria

Din declarațiile martorului Restina, care pentru o lungă perioadă de timp l-a găzduit și el pe Zagaria, până când acesta s-a apropiat de familia Inquieto, rezultă că Giuseppe Inquieto era o persoană de maximă încredere pentru Michele Zagaria. Perioada la care se referă colaboratorul justiției italiene este 2004-2008, iar declarațiile acestuia demonstrează că Zagaria i-a încredințat bani lui Inquieto, că Giuseppe a realizat cu firma Inab Metal SRL toate lucrările metalice în interiorul buncărului ocupat de Michele Zagaria în timpul fugii sale.
De asemenea, din declarații mai rezultă că Giuseppe Inquieto, la fel ca și frații săi, Nicola și Vincenzo, era o persoană de origini modeste și lipsite de venituri, cel puțin până la începutul anilor 2000, atunci când se înființează câteva societăți, între care și Inab Metal, în care erau investiți banii lui Michele Zagaria.

„Întorcându-mă la familia Inquieto, pot să afirm că vărul meu, De Luca Augusto din San Cipriano Aversa, i-a prezentat pe Massa Rosaria și Inquieto Vincenzo lui Michele Zagaria. Se întâmpla în jurul anilor 1997-1998 și îmi amintesc că în ajun de Crăciun sau de Anul Nou, după cină, jucam cărți în casa lui Inquieto Vincenzo la San Cipriano – Aversa, eu, Giacomo Capoluogo și Michele Zagaria. Michele Zagaria a început să se refere la Vincenzo Inquieto și la soția sa și în continuare la toată familia Inquieto, Giuseppe și Nicola, inclusiv la mama lor, ca despre o familie cu origini modeste. Deci tot ce s-a realizat, începând cu 2000, are legătură în întregime cu familia Zagaria”, declară un alt martor – Caterino Massimiliano –  în data de 11.06.2014.

Vă prezentăm în continuare, din rechizitoriu,  și declarația lui Michele Barone, luată la începutul acestui an, pe 19.01.2018, un alt „pocăit”, fost locotenent al bossului Zagaria și devenit colaborator al justiției italiene:
Întrebare: „Dumneavoastră îl cunoașteți pe respectivul Inquieto Giuseppe?”
Răspuns: „Da. Este unul dintre frații lui Nicola Inquieto. Pot să spun că era tratat ca o persoană care se bucura de maximă încredere din partea lui Michele Zagaria. Toți ceilalți, respectiv Caterino Massimiliano, Pasquale Zagaria și Nobis Salvatore, mi-au spus că frații Inquieto – Nicola, Vincenzo și Giuseppe – erau persoane care se bucurau de o încredere specială din partea lui Michele Zagaria…”.

Ipoteză incendiară pe interceptări: Zagaria – turnat chiar de unul dintre fraţii Inquieto

Și declarațiile celorlalți martori converg către afirmația că Inquieto Giuseppe era o persoană de maximă încredere a „nașului” Zagaria.  Un fragment din sentința judecătorească dată în procesul lui Vincenzo Inquieto: „Rezultă, din documente, favorizarea, cu bună ştiinţă a fugii lui Michele Zagaria, imputabil indiscutabil, având în vedere că buncărul a fost construit în interiorul locuinţei şi este accesibil doar prin aceasta, nu doar mamei, Ferrari Concetta, cât şi fiilor”.
Vă prezentăm în continuare o interceptare relevantă din 14.08.2017, în care apare pentru prima dată ipoteza că Giuseppe, unul dintre frații Inquieto, ar fi cel care l-a turnat autorităților pe boss-ul Zagaria. Massa Rossaria, aflată în maşină în compania lui Biondino Girolamo, se referă la prezenţa fraţilor Giuseppe şi Antonio la botezul fetiţei lui Nicola, în România:
Massa Rossaria: „El s-a enervat, şi are dreptate, că nu au fost la botezul micuţei”.
Biondino Girolamo: „Şi duminică erau acolo…”.
Masa Rossaria: „Nu, sâmbătă erau acolo”.
Biondino Girolamo: „Deci, puteau aştepta”.
Masa Rossaria: „Din câte am înţeles, cumnatului meu îi trebuie bani”.
Biondino Girolamo: „Da, aparţii clanului local”.
Massa Rossaria: „Da şi, când mă văd pe mine, văd…”.

Referitor la suspiciunile privindu-l pe cel care l-a trădat pe Zagaria, este relevantă o discuţie dintre fiica lui Vincenzo Inquieto, Daniela, şi fostul său iubit:
D: „Da, dacă unchiul (probabil Giuseppe, n.red.) nu ciripea, nu ştiu cine altcineva ar fi cântat. Nu ştiau că era în casa mea”.
N: „Dar el ştia, odată ce au mers la unchiul Peppe, deci, la magazin…”.
D: „Da, la uncihul Peppe au mers pentru că era o altă doamnă care…”.
N: „Se numeşte Anna Aversano”.
D: „Care şi-a luat 10.000 de euro, a spus poliţia. Vezi că spun şi  de Inquieto. Nu ştiu dacă de Peppe sau de Enzo…”.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii