Până la sfârșitul lunii august au fost emise peste 8.000 de ordine de protecție provizorii. Ca să tragă un semnal de alarmă asupra fenomenului, sute de oameni din opt orașe din țară au demonstrat pașnic, pentru siguranța femeilor.
La Cluj-Napoca oamenii s-au adunat în centrul orașului și au avut același mesaj – violența nu poate fi acceptată. Printre ei s-a aflat și Ștefania, victimă a unor abuzuri în familie. Ca să se vindece, ea a decis să rupă complet legătura cu tatăl ei.
Și la Timișoara oamenii au ieșit în stradă să-și facă vocea auzită și să tragă un semnal de alarmă.
Citește și: Avocații din Baroul București se pregătesc pentru reluarea protestului
Simona Ionescu, președinta asociației SPICC: „Cerem protecție și siguranță pentru femei. Femeile din rural, femeile din localitățile din urbanul mic nu au acces la servicii, nu pot să beneficieze și de puținele instrumente de protecție care ne sunt puse la dispoziție”.
Ruth Borgfjord, queer sisterhood Cluj HOLLTOP ORG: „Ele să fie protejate, să aibă acces la servicii de babysitting, să poată să își continue serviciul, să aibă acces la servicii pentru copii cu dizabilități. Să nu se aștepte până la al doilea, al treilea incident sau moartea unei femei ca să se ia măsuri”.
Astfel de acțiuni au avut loc în opt orașe din țară ca parte a celei de-a noua ediții a marșului „Împreună pentru siguranța femeilor”.
Sursa: stirileprotv.ro
0 Comentarii