Web Analytics

Marius Bugheanu: „Nu trebuie să intri tu în contact cu cămătarii, pentru că ei sunt cei care intră în contact cu tine”

de | 1.04.2015 19:40 | Dezvăluiri

# Martor cu umor în Dosarul Cămătarilor
Continuă cercetările în dosarul cămătarilor piteșteni, Ion Grigore, zis Nelu Gogoșarul, și Daniel Anghel Stanciu, zis și Dodel. După cum se știe, mai mulți oameni de afaceri cunoscuți din județ, printre care Benone Lazăr și fiul său, dar și Traian Tămagă, Adrian Prodănel și Marius Bugheanu au fost chemați la audieri. Am încercat să vorbim cu ei pentru a afla ce calitate au în dosar, de părți vătămate, așa cum se vehiculează în prezent, sau de martori. Conform DIICOT Pitești, suspecţii „Gogoșaru” și „Dodel”  au acordat împrumuri cu dobânzi cuprinse între 3 şi 10% pe lună în cazul sumelor de bani împrumutate pe o durată mare de timp şi peste 15% în cazul sumelor luate pentru perioade de timp scurte. Pe lângă cei doi cămătari vizați în dosar, ne referim la Ion Grigore și Daniel Anghel Stanciu, mai sunt cercetați în acest dosar Liviu Andrei Colan – patronul casei de schimb valutar de „La Galleria” și Mircea Paşol – patronul casei de schimb valutar Bachide, dar şi Costinel Stănescu și Mircea Zorliu.

„Nu sunt eu denunțătorul, deși îmi pare rău că nu am fost eu acela”

Marius Bugheanu ne-a declarat vizavi de calitatea sa în dosar: „Sunt martor. Ancheta e în desfășurare, mai multe informații nu pot să vă spun. Nu știu la cât se ridică prejudiciul, au fost zeci de persoane implicate. Nu sunt eu denunțătorul, deși îmi pare rău că nu am fost eu acela. Am fost chemat la audieri de câteva ori”. Întrebat cum a intrat în contact cu cămătarii, Marius Bugheanu ne-a mai precizat că: „Nu trebuie să intri tu în contact cu aceștia, pentru că ei sunt cei care intră în contact cu tine”.

„Lăsați-mă cu întrebări de genul acesta”

Benone Lazăr a fost iritat și laconic: „Nu sunt parte vătămată. Lăsați-mă cu întrebări de genul acesta. Căutați pe altcineva. La revedere!”

„Nu am niciun fel de comentariu”

Adrian Prodănel, la fel ca și ultima dată când l-am sunat, nu a vrut să vorbească: „Nu am niciun fel de comentariu legat de acest subiect”

„Aveau o casă de schimb acolo și mai luam și eu câte o sumă…”

Traian Tămagă, în schimb, a fost mult mai deschis față de ceilalți interlocutori: „Nu e vorba de niciun prejudiciu pentru că nu m-am constituit eu parte vătămată și așa m-au citat. Probabil o să am calitatea de martor. Doi dintre ei au casele de schimb unde am și eu clădirea. În principiu, îi cunosc din oraș mai ales că cei doi au case de schimb la mine. Nu știu alte amănunte vizavi de activitățile lor. Am fost citat că aveau o casă de schimb acolo și mai luam și eu câte o sumă până încasam în firmă și le dădeam a doua zi înapoi. Aveam o relație de prietenie ca să zic așa, eram vecini practic, aveam biroul sus. Ce făceau ei, alte activități vizavi de alți oameni, habar nu am și nu mă interesează. Nu s-a pus problema de cămătărie, pe mine m-a distrat când am auzit acest lucru, adică în niciun caz nu-i consideram cămătari, ci niște oameni care au o casă de schimb, ce făceau ei în rest habar nu am.”
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii