Web Analytics
scris vineri, 18.10.2024

Marius Bratu, antrenor principal la FC Muscelul Câmpulung: „Exceptându-l pe Torje, avem jucători buni de Liga 3, dar n-am demonstrat nimic la nivel de Liga 2”

Cum comentați ultimele trei rezultate negative din campionat, trei înfrângeri drastice?

– Nu știu. Ce poate fi de comentat? Decât că suntem supărați, suntem triști din punctul acesta de vedere. Am primit, eu tot timpul am zis, și o să vin și cu răspunsul, am zis că una este să pierzi la mare luptă sau să gestionezi un 1-0 până pe final, iar pe o fază fixă sau pe un contraatac poți să surprinzi, să egalezi, una este să duci rezultatul la limită până spre final și alta e să primești gol și după aceea să-l primești și pe al doilea și pe al treilea și chiar și pe al patrulea.

Marius Bratu, antrenor principal la FC Muscelul Câmpulung: „Exceptându-l pe Torje, avem jucători buni de Liga 3, dar n-am demonstrat nimic la nivel de Liga 2”

Este supărător, am fost supărat, am avut discuții și cu jucătorii pe tema asta, dar, ca și circumstanțe, eu, ca jucător, m-am întâlnit cu astfel de situații, sunt momente din punct de vedere mental sau psihologic, când primești un gol, pentru că, îmi aduc aminte, eram jucător la Astra și eram pe la retrogradare și ne duceam până în minutul 82, luam un gol și se termina 3-0 sau 4-0 pentru adversar. Sunt momente în care crezi, cum am ieșit și noi la Târgoviște, am ieșit la pauză cu 0-0, pe un fond nu foarte bun, dar, ok, cu un adversar bun, 0-0, și am discutat să gestionăm bine repriza a doua, să fim atenți pe primul sfert de oră să nu primim gol, și nu s-a respectat și s-a întâmplat, am luat gol în minutul 5 și a căzut tot, au căzut mental și am primit și golul 2, și golul 3, și golul 4. Da. Știu ce înseamnă, am și jucat, am și antrenat echipe mici sau nou promovate, făcând parte din staff la Vaslui ca antrenor sau ca jucător la Bacău și știu care este impactul unei nou promovate și mentalitatea din fenomen. Echipă mică, nou promovată, lasă că mergem la un punct acolo, mergem peste ei, sau arbitrii, lasă că nu trebuie să ne conectăm, să ne concentrăm 100%, și, dacă greșim, nu emit pretenții, nu este o echipă cu pretenții, nu vrea să promoveze. Este o mentalitate generală, la o echipă nou promovată, indiferent de eșalon și, tot un aspect pe tema asta, este un impact și asupra jucătorului.

Dacă stăm bine și ne gândim, pentru că toți au dat în mine, eu îmi asum, eu de asta m-am făcut antrenor, știu ce implică, dar dacă este să luăm lotul, am jucat la Hunedoara, punând pe hârtie lotul echipei Corvinul Hunedoara și lotul nostru, cu jucători care acum un an jucau în Liga 3 și au reușit o chestie extraordinară, știu ce implică și ce înseamnă impactul pentru un lot de jucători sau pentru o echipă nou promovată, fără ca să aibă întăriri substanțiale în vară.
Ceea ce s-a întâmplat și la Muscel, și știți foarte bine că nu este o noutate și nu sunt eu primul care vorbește despre asta. Există acest impact, există această, nu știu, nici nu pot să o numesc, rătăcire, dar pot să spun că lumea din fenomen ne privește altfel, ca o nouă promovată, o echipă mică, o echipă care nu s-a întărit în vară și care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

Citește și Claudiu Cojocaru, preşedintele de la CS Mioveni, recunoaşte: „Este o perioadă grea în care jucătorilor nu prea le-a stat capul la fotbal, pentru că au avut ceva restanţe financiare”

„Primul obiectiv în primul an este salvarea de la retrogradare… Putem pune lucrurile la punct”

Care este obiectivul dvs, obiectivul echipei?

– S-au întâmplat și cazuri când o nou promovată a produs surpriza și a promovat imediat anul următor, dar în special la orice echipă mică, nou promovată, primul obiectiv în primul an este salvarea de la retrogradare. Că o declari sau că nu declari, e clar că lumea implicată în acel club își dorește să se salveze, pentru că, odată ce se întâmplă să se salveze, următorul an cu siguranță lucrurile se schimbă, jucătorii nou promovați capătă experiență, se obișnuiesc cu nivelul, cu adversitatea de la acest eșalon superior. Cam așa văd eu lucrurile…

Care sunt, de fapt, problemele de la echipă?

– Din punct de vedere mental s-a ajuns aici. În momentul în care la prima centrare luăm gol, și mă refer la meciul cu Metaloglobus, ca să nu mai vorbim despre faptul că jucătorii noștri, când ajunge mingea pe flancuri, nu blochează centrarea și, la prima apariție a unui jucător fără talie, ne dă gol, luăm gol, 1-0, ce mai e de spus? După aceea, pe un moment, oarecum bunicel, luăm și golul 2 și intrăm cu 2-0 la pauză. Este clar că îți pune plumb în ghete și, neavând jucători cu mare experiență la nivelul acesta, este greu să revii, dar eu am încredere în continuare că putem pune lucrurile la punct.

„Trebuie să mergi pe repede înainte, trebuie să implementezi și să produci rezultate dacă vrei să ai credibilitate”

Cum comentați victoria din meciul amical cu FC Argeș?

– Le-am spus jucătorilor, și după acest meci cu FC Argeș, că totul este la ei, că oricine vine să antreneze, pe parcursul celor 90 de minute oficiale, ei iau deciziile și, dacă nu sunt pregătiți mental să ia deciziile bune, atunci sunt probleme. Ca echipă mică, nu poți să-ți creezi ocazii, pentru că aveam discuții cu oameni din club și spuneau că anul trecut echipa juca altfel. Păi, oameni buni, jucați în Liga a 3-a, iar adversarii nu sunt acum aceiași, acum sunt jucători la nivel de Liga I sau de Liga a doua și nu poți să faci comparații. E clar, când erai la Liga a 3-a, că ai promovat, îți creai 7-10 ocazii pe meci și câștigai cu 3-0 detașat, iar aici îți creezi două ocazii, trebuie să le înscrii dacă vrei să faci rezultate. Dacă ți-ai creat 2-3 situații de a marca, trebuie să o faci. Dacă nu o faci, apar probleme. În momentul în care vrei să produci rezultate, trebuie să pui probleme în atac. Or, noi nu am pus, am suferit. Dar a fost și o perioadă în care eu abia am reușit să-i cunosc pe jucători, chiar dacă perioada pare cam lungă, 3 săptămâni. Trăim în România și nu avem răbdare. Vezi ce se întâmplă acolo unde conducătorii au răbdare cu antrenorii. Dar trebuie să mergi pe repede înainte, trebuie să implementezi și să produci rezultate dacă vrei să ai credibilitate.

Citește și Muscelul Câmpulung transferă pe bandă rulantă

„Problema mea nu este că nu am fi un grup unit, dar nu suntem un grup puternic”

Care este atmosfera la echipă, pe lângă echipă?

– Este clar să fie în rândul suporterilor și celor ce iubesc fotbalul din județul Argeș așa un pic de lipsă de încredere, poate în ceea ce facem noi. Eu îmi doresc din suflet să redresăm situația rapid și să ne punem pe un făgaș normal. Despre meciul amical cu FC Argeș vreau să spun că nu putem face o comparație cu celelalte partide din campionat. Aici nu a fost presiunea rezultatului și poate și exprimarea lor a fost cu totul alta. Dar nu putem să luăm ca reper acest joc, putem însă să luăm ca punct de pornire și chiar am discutat și cu jucătorii după meci și le-am spus că, atâta timp cât ei au încredere în ei, lucrurile se vor așeza și vor sta bine. Dar dacă nu respectăm și nu suntem responsabili, nu suntem implicați 100% și din punct de vedere al determinării să dăm totul și să fim un grup unit, nu este bine. Problema mea nu este că nu am fi un grup unit, dar nu suntem un grup puternic. Noi așa putem reuși, prin forța grupului. Exceptându-l pe Torje, avem jucători buni de Liga 3, dar n-am demonstrat nimic la nivel de Liga 2. Iar ca să o facem, trebuie să ne acceptăm această postură, ca să spun așa, de nou promovată, de echipă mică pentru moment și trebuie să ne vedem lungul nasului, trebuie să pregătim bine jocurile, nu trebuie să facem noi spectacol, să dăm cu terenul în cap la adversar, dar trebuie să fim pragmatici, să fim responsabili și să începem să facem puncte, pentru că aici e criza noastră.

Cum vedeți următoarele confruntări din campionat?

– Vă dați seama că eu îmi doresc și noi pregătim fiecare meci, sau eu, ca antrenor, pregătesc meciul nu pentru egal sau să pierdem, noi pregătim meciuri să câștigăm. Dar sunt jucători care au emoții sau mai știu eu ce altceva, adică sunt caractere diferite, iar eu trebuie să gestionez fiecare caracter în parte.

Citește și Portarul Denis Oncescu poate rămâne definitiv la FC Argeș

Citește și În aşteptarea ordinului de începere a stadionului „Nicolae Dobrin”, Lucreţiu Tudor a depus la CNI studiul pentru noua arenă de atletism de la Piteşti

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită