Web Analytics

Şi Mario Păun vrea să ridice un bloc pe un sit uban

de | 25.04.2019 13:38 | Dezvăluiri

# ”Dacă nu vom obține avizul de la Direcția Națională de Cultură, nu vom construi”, ține să precizeze omul de afaceri

Pe site-ul Primăriei Municipiului Pitești se află un anunț de intenție privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, str. Smeurei nr. 15-17, în vederea realizării “Construire clădire locuinţe colective și spații cu altă destinație, în regim de înălţime S+2DS+P+5E+6Er”. Inițiatorii/beneficiarii acestui demers sunt cunoscuții oameni de afaceri piteșteni Mario Păun și Luminița Păun (alături de Mihai Păun). Este vorba de o construcție ce ar urma să se ridice pe un teren de 1081, o suprafață care face parte din Situl urban „B-dul Republicii” (AG-II-s-B-13432). Un aspect destul de sensibil, care, deocamdată, ține proiectul în fază de intenție, până la obținerea avizului de la Ministerul Culturii (mai exact, Direcția Regională), pentru care beneficiarii trebuie să depună un studiu istoric. Până una, alta, familia Păun are probleme cu unii vecini, care, pe de o parte, se tem că municipalitatea ar putea autoriza construcția fără acest aviz de la Cultură, așa cum s-a mai întâmplat la Pitești (vezi blocul Titidan din Centru, care se situează, de asemenea, în situl urban B-dul Republicii, potrivit Listei Monumentelor Istorice, nu și potrivit documentației Primăriei Pitești), iar pe de altă parte, atrag atenția municipalității că regimul de înălțime pentru clădirile din zonă este mult mai redus, de maximum P+3E.

„Sunt amenințat continuu să nu construiesc”

„Deocamdată, s-a construit ceva acolo? Nu s-a construit nimic. Sunt în continuare în așteptarea avizului de la Direcția Națională de Cultură, nu văd care e problema (…). Așteptăm să-l obținem și când îl vom obține, vom construi. Dacă nu-l vom obține, nu vom construi. Sunt amenințat continuu să nu construiesc, să nu fac, să nu dreg (…) Am tăiat două etaje, înainte era P+6, acum este P+4 (…) Eu nu am trecut nici măcar de faza PUD. O să deschid eu un proces de hărțuire, că e a șaptea oară când face asta (n. red. – vecinul care a sesizat Primăria cu privire la aceste aspecte) și să vedem dacă mai doarme bine. Gândiți-vă și dumneavoastră, eu cumpăr un teren de doi ani de zile și aștept după tot felul de autorizații și după tot felul de plângeri și nici măcar nu mi-am luat actele (…). Așteptăm punctul de vedere al celor de la Cultură, care, în momentul de față, ne-au cerut un studiu istoric vizavi de strada respectivă, ca să poată să-și și dea cu părerea ce putem construi acolo. După ce o să avem acest studiu, o să mergem din nou la Ploiești, la Cultură… Își vor da acordul în vederea proiectului, sau nu-și vor da. O să constituim din nou PUD-ul respectiv. O să-l depunem din nou la Primărie, va fi iar în dezbatere publică și Primăria își va da acordul sau nu, după care vom lua toate avizele de la Mediu, ISU etc., după care vom depune pentru autorizație de construcție. Din punctul meu de vedere, mai durează minimum un an din momentul de față”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, Mario Păun.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Eu sunt unul dintre hartuitori……pentru ca de fapt, suntem mai multi, care in cadrul procesului de avizare a unui PUD, am depus contestatii la proiectul investitorului. Si nu cred ca o contestatie, chiar daca se intinde pe mai multe pagini, este hartuire. Poate investitorul nu are imaginea completa a ceea ce se intampla in procesul aprobarii unui PUD, PUD, pe care oricum, ineleg ca l-a modificat. PUD pentru care a primit de la Primarie raspunsul. De ce, daca primul PUD era perfect legal si daca noi am depus obiectiunui nefondate, de ce investitorul a schimbat proiectul? Oricum, cu sau fara intrebari si raspunsuri, cu sau fara procese de hartuire, va doresc tuturor, inclusiv investitorilor: Sarbatori Pascale Fericite!