Web Analytics

Pe mai-marii Argeşului şi pe parlamentari îi doare undeva de eroii judeţului

de | 24.01.2019 13:06 | Opinii

Cine a fost la Paris la Pantheon a văzut, probabil, că pe frontispiciu stă scris ”Marilor oameni patria le e recunoscătoare”. În Argeș, situația e exact pe dos. Eroii județului sunt uitați și ignorați de mari-marii Argeșului și de cei 13 parlamentari ineficienți și inactivi, plătiți însă cu sume mari din bani publici. Probabil că sunt ocupați. Președintele Consiliului Județean a avut mult de mers cu Flacăra Centenarului prin județ, prefectul e ocupat să fie invizibil (e epuizant să organizezi două conferințe de presă în doi ani, nu?), iar primarul Piteștiului e ocupat să facă ironii ieftine la adresa jurnaliștilor la fiecare conferință de presă. Cât despre parlamentari, unii sunt ocupați cu postări pe facebook, alții cu dormitul în Parlament ori cu deplasări dese peste hotare. Cum rămâne totuși cu eroii?
Nu am văzut o dată vreun înalt oficial din Argeș să meargă acasă la Elena Arnăuțoiu, eroina ajunsă acum singură la 99 de ani și care, alături de frații săi, a luptat eroic împotriva comunismului. Elena Arnăuțoiu a stat 7 ani în închisori pentru curajul său și nici acum nu știe unde au fost îngropați frații săi, Toma și Petre, cei care au condus 9 ani cea mai lungă rezistență anticomunistă din Europa. Am stat de vorbă de mai multe ori în ultimii ani cu doamna Arnăuțoiu și de fiecare dată îmi spunea cu tristețe cât de dezamăgită e când vede ce oameni fără calitate au ajuns să ne conducă. La finalul lui 2018, la Nucșoara a fost ridicat un monument în memoria partizanilor anticomuniști din comună. Și nu a fost acolo picior de președinte de CJ, prefect sau parlamentar. Cine știe, o fi și poate pentru că partidul care conduce Argeșul de prea mulți ani e în mare măsură un urmaș al ex-PCR, al comunismului dispărut în acte, nu și în metehne.
Cum nu am văzut vreodată picior de oficial de Argeș să vină la Corbi să stea de vorbă fie și pentru cinci minute cu Alexandru Marinescu, unul dintre ultimii supraviețuitori ai grupului de rezistență anticomunistă Haiducii Muscelului.
Și nu doar eroii anticomuniști sunt ignorați, ci și obiectivele legate de rezistența anticomunistă ce ar putea atrage mulți vizitatori de pe tot globul. În Argeș s-ar putea face un circuit turistic de mare impact pe axa Pitești-Corbi-Nucșoara legat de rezistența anticomunistă. Nu i-am auzit vreodată pe președintele CJ Argeș, pe prefect ori pe primarul Piteștiului să aibă o asemenea idee. În schimb, o fundație privată a făcut din Închisoarea Pitești un memorial unde vin anual mii de vizitatori din țară și din străinătate și află de torturile de aici, care au șocat lumea civilizată.
E dur, e revoltător că pentru cei care conduc Argeșul sau se fac că ne reprezintă în Parlament eroii nu contează. Iar Elena Arnăuțoiu și Alexandru Marinescu sunt doar două exemple. Pentru că Argeșul are eroi. Oameni care s-au sacrificat pentru o Românie mai bună și au ajuns să fie ignorați de unii care sacrifică România pentru propriile interese.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii