Web Analytics

Mariana Golescu, cunoscuta profesoară din Pitești, a fost condusă pe ultimul drum

de | 11.02.2019 13:12 | Actualitate

Mariana Golescu, cunoscut profesor de istorie din Pitești și soția directorului ziarului Argeșul, Mihai Golescu, a fost condusă pe ultimul drum.

Mariana Golescu, fost profesor de istorie la Şcoala Gimnazială „Mircea cel Bătrân“, a murit joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă în urma unor afecţiuni cardiace. Slujba de înmormântare a avut loc duminică, la Biserica „Maica Precista“ din Piteşti.

La biserică au fost prezenți toți cei care au cunoscut-o, dar şi mulţi colegi din presă ai directorului Mihai Golescu. Slujba a fost oficiată de Înalt Preasfinţitul Calinic, alături de arhimandritul Caliopie. Cei doi au ţinut şi cuvântări impresionante despre regretata Mariana Golescu. IPS Calinic a ţinut să amintească faptul că a cunoscut-o personal şi a vorbit despre firea ei blândă, despre discreţia și profesionalismul care au caracterizat-o. Până în anul 2008, când s-a pensionat, zeci de generaţii de elevi au fost educate şi îndrumate de doamna profesoară de Istorie, care a fost autoare şi coautoare a mai multor cărţi.

Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!