Web Analytics

Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, după aproape 20 de ani

de | 28.09.2020 08:55 | Politica si Administratie

Liderul PSD Marian Oprișan a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea, pe care o deținea de aproape 20 de ani. Candidatul comun al PNL și USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, este cel care a câștigat funcția în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020.

La alegerile locale din 2020 alegătorii l-au putut vota direct pe președintele Consiliului Județean. În urmă cu 4 ani, acesta a fost ales dintre consilierii județeni, votați pe liste, chiar de către aceștia. 

Oprișan, unul dintre „greii” PSD

În vârstă de 55 de ani, Marian Oprișan a fost considerat întotdeauna unul dintre „greii” PSD.

A intrat în partidul condus pe atunci de Ion Iliescu încă din 1990 și timp de doi ani a fost vicepreședinte al organizației de tineret a FSN. În 1992 a devenit membru fondator al Frontului Democrat al Salvării Naţionale din România și la scurt timp a fost numit lider al organizației din Vrancea a Frontului Democrat al Salvării Naţionale. Până în 2003 a fost la conducerea locală a partidului care, între timp, și-a mai schimbat de două ori numele și a devenit Partidul Democraţiei Sociale din România, apoi Partidul Social Democrat. Doar cinci luni Marian Oprișan a fost simplu membru PSD, din februarie până în iulie 2003. În iulie a fost din nou numit lider al PSD Vrancea, funcție pe care o păstrează până în prezent. În plus, încă de la început a făcut parte și din structura de conducere a partidului la nivel național.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii