Web Analytics

Marian Gubavu, candidat independent: „Ştefăneştiul are nevoie de un administrator, nu de un stăpân!”

de | 13.08.2020 13:13 | Politica si Administratie

Descriindu-se drept un candidat care intră în politică în pantaloni scurți și pe cont propriu, plătindu-și campania electorală din propriul buzunar, Marian Gubavu a intrat în forță în lupta electorală pentru funcția de primar al orașului Ștefănești. Dintr-un foc a obținut un număr de semnături de cinci ori mai mare decât îi era necesar, de la cetățeni, iar punctul forte, în afară de programul de bun-simț pe care îl propune pentru orașul în care s-a născut și trăiește și despre care vorbește în întâlnirile cu oamenii, este mediul online pe care își promovează ideile într-un mod tineresc și atractiv.
# Cum s-a desfășurat etapa de strângere a semnăturilor în cazul dvs., candidat independent?
– Nu a fost ușor, având în vedere situația de pandemie și faptul că nu am avantajul partidelor politice, care au o listă de consilieri, unde fiecare din cei 17 candidați poate să aducă cel puțin 50 sau 100 de semnături. Știu însă sigur că fiecare dintre acele semnături vor însemna tot atâtea voturi, ceea ce nu cred că se poate spune și despre ceilalți competitori.
# Ce părere aveți despre contracandidații dumneavoastră, acum că îi cunoașteți?
– Din păcate, pe unii îi cunosc de 30 de ani. De 30 de ani se învârt pe la primărie și prin consiliu aceleași persoane sau, mai bine zis, același tip de persoane. Schimbă partidele în funcție de interesele grupurilor din care fac parte și lucrează numai în interes personal. Sper să nu fie adevărat zvonul că se va face din nou o alianță cu Ion Mihalcea de la PER. Suntem în pericol să ne întoarcem în 2016. Singurul lucru care poate salva Ștefăneștiul nostru este mobilizarea la vot a tuturor cetățenilor conștienți că trebuie să voteze schimbarea adevărată, nu blaturile. Nu vreau să dau cu pietre în nimeni, pietrele trebuie păstrate să construim, dar hai să conştientizăm că PNL, PSD, PMP au fost mereu la butoane și rezultatele se văd cu ochiul liber – sunt zero.
# Ce proiecte aveți pentru cetățenii din Ștefănești?
– Fondurile europene reprezintă soluția salvatoare pentru Ștefănești. Din 2021, când se vor deschide axele de accesare a acestor fonduri, în funcție de oportunități trebuie accesate, iar proiectele scrise de specialiști independenți. Un grup de specialiști independenți, adică fără legătură cu politicul, trebuie cooptați și stimulați să își facă treaba: identificare oportunități, elaborare proiect, implementare și verificare. Să nu uităm că Primăria Ștefănești nu a atras fonduri europene în ultimii 4 ani.
Personal m-am ocupat săptămâni bune în timpul stării de urgență de promovarea producătorilor locali pe pagina mea de socializare, iar sute de oameni din tot județul mi-au mulțumit că le dau această informație – de unde să cumpere ceva bun și de calitate. Atunci am înțeles că Ștefănești poate deveni o destinație și o garanție a calității produselor agricole.
Cunosc zeci de părinți disperați, obligați să își ducă la Pitești copiii, orașul nostru neavând o creșă, așa că îmi doresc urgent construirea de creșe și grădinițe, pentru acoperirea deficitului de locuri şi mai ales pentru a facilita activitatea părinţilor dinamici.
Dezvoltarea urbană se face haotic și în interesul investitorilor care au cumpărat terenuri ieftin. Trebuie regândit un plan urbanistic în interesul cetățenilor, nu al rechinilor imobiliari.
Am să mă ocup și de reabilitarea și punerea în valoare a unor clădiri istorice, adăugând astfel valoare turistică și culturală orașului nostru, iar pentru proprietarii care le lasă să se degradeze voi impune măsuri drastice.
# Nu v-am văzut banere prin oraș…
– Nu vreau să înrobesc orașul și să îl bag în cheltuieli peste măsură, în plus, sunt candidat independent, sunt genul de candidat care intră în politică în pantaloni scurți. Mi se pare ridicol să plătesc 50 de milioane pentru un baner. Sunt administratorul blocurilor pe care se bat toate partidele, puteam să pun și gratis, dar mi se pare ridicol pentru că pe mine mă cunosc oamenii…
# Independența la alegerile locale e mai potrivită decât a fi candidat pe listele unui partid?
– Tot ce e valabil prin alte părți, la Ștefănești se pierde. Mulți spun că dacă ești independent nu ai șansele unui candidat de partid. Eu vă asigur însă că, având neșansa să locuiesc la Blocuri, am să fiu susținut de peste două mii de locuitori, care au ca și mine aceleași probleme și vor o schimbare în bine, la care se adaugă o multitudine de oameni din alte părți ale Ștefăneștiului, scârbiți şi dezamăgiți de politică. De ce să votăm candidați care se ascund în spatele siglelor de partid, reprezentanți de-ai lor cu interese? Ajunge!
Orașul Ștefănești are nevoie de o persoană care să înțeleagă că este un administrator desemnat de către cetățeni să dezvolte și să administreze orașul, nu de o persoană sau partid care să se considere stăpânul orașului. E timpul să scăpăm de cei care se consideră stăpânii orașului!
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Rog ajutati sa aflame
    1. Cum putem contacta candidatul independent Marian Gubavu. Si cine e cel care semneaza Staicu?
    2. Cine e candidatul pentru primar de la PNL?
    3. Cine e candidat pt. primar la Stefanesti ?
    Multumesc mult daca-mi raspundeti !Mihai Vladescu