# Patronul de la Pati Pan Mariano susține că firma sa a depășit perioada insolvenței și se repune încet și sigur pe picioare
Intrată în insolvență în 2013, Pati Pan Mariano, una dintre cele mai cunoscute societăți de panificație din Argeș, pare să se fi înscris definitiv pe drumul redresării. Atât Octav Dumitrescu, directorul de vânzări, cât și Marian Ambrosie, patronul societății, ne-au confirmat că lucrurile se îndreaptă încet și sigur către normalitate. Aceasta chiar dacă societatea a trebuit să suporte și sacrificii, cum ar fi pierderea Morii Domnești din Bascov la începutul anului 2015. „Moara Domnească a fost vândută la începutul lui 2015 pentru suma de aproximativ 5 milioane de lei noi, fără TVA, sumă care a acoperit o parte importantă a datoriilor acumulate. Această vânzare a fost realizată după ce din complexul de acolo moara a fost înglobată într-o societate separată care se numea chiar Moara Domnească. Acum lucrurile merg bine, din această primăvară suntem în planul de reorganizare, plătim eșalonat datoriile rămase și totul merge conform acestui plan”, ne-a declarat Octav Dumitrescu, directorul de vânzări al Pati Pan Mariano. La rândul său, Marian Ambrosie ne-a confirmat că lucrurile reintră pe făgașul normal.
„Vă dați seama că în 2013 am intrat în insolvență și nu a fost ușor deloc. Poate cel mai important lucru este acela că n-am făcut restructurări, toți cei peste 150 de angajați rămânând în continuare la lucru. De anul acesta am intrat în reorganizare pentru trei ani, lucrurile merg bine și chiar avem șanse reale de redresare. E adevărat că am pierdut Moara Domnească vândută anul trecut cu acordul creditorului și în urma negocierilor purtate de acesta, dar în complexul de producție de acolo am rămas cu fabrica de panificație cu care lucrăm în continuare. Acum e important că activitatea merge înainte, oamenii au de lucru și societatea e pe drumul redresării, cu șanse reale după cum vă spuneam”, a spus pentru Jurnalul de Argeș, Marian Ambrosie, patronul Pati Pan Mariano.
Florin Silvestru
0 Comentarii