Web Analytics

Maria Dinu: ”Există viaţă şi după aceste alegeri!”

de | 16.01.2020 15:38 | Politica si Administratie

# ”Nu m-a determinat dl. Nicolescu să candidez, dar dacă dânsul ar participa la acest vot, aș fi onorată de votul dumnealui.

# Se poate reforma PSD Argeș? Și cum poate scăpa el de eticheta corupției?
– Dacă îmi spuneți ce înțelegeți prin reformare… Eu spun că PSD trebuie să își facă mai bine treaba de partid al celor mai mulți dintre români și să promoveze interesele românilor. Și să și comunice mai bine ceea ce face. Nu cred că PSD e un partid mai corupt decât altele. Eu, ca și alte sute și mii de oameni pe care îi cunosc, din PSD, ne dorim mai mult decât oricine să avem o luptă reală împotriva corupției. Cu siguranță mai avem de construit la mesajul pe care îl dăm în legătură cu lupta anticorupție. Nu am avut o ripostă eficientă la eticheta care ni s-a lipit, dar cu siguranță ne dorim o societate mai curată, mai echitabilă. Niciun alt partid important nu își dorește asta mai mult decât PSD, vă asigur!

”Cunosc județul în detaliu și cunosc bine partidul…”

# De ce ați fi potrivită dv. ca președinte al PSD Argeș și nu altcineva?
– Nu îmi place deloc să mă laud. Dar cunosc județul în detaliu – știu fiecare sat, fiecare obiectiv de investiție – cunosc bine partidul, organizațiile, oamenii… Am o mare putere și dorință de muncă. Pentru că pot coagula o echipă mare și eficientă. Și pentru că am înțeles mesajul electoratului de a deschide partidul către oameni care vor să ne fie alături din convingere, nu pentru funcții.
# Care-i motivul pentru care mergeți în echipă cu Dumitru Tudosoiu – președinte executiv și Dorin Mărășoiu – secretar executiv?
– Ați pronunțat niște nume și niște funcții. Eu nu am promis nimănui funcții. Da, îi vreau alături de mine, așa cum îi vreau și pe domnul Mînzînă, și pe domnul Georgescu, și pe doamna Simona Bucura ș.a.m.d. Alături de toți am lucrat, toți au calități probate în ani… E momentul să strângem rândurile, nu să ne risipim. Avem nevoie de toți. Funcțiile le vom stabili împreună, în cadrul unei echipe mari!
# Unul dintre reproșurile ce vi se fac este că ați fi pupila lui Constantin Nicolescu. Cum comentați acest aspect și dacă are fostul președinte al PSD și al Consiliului Județean vreo influență în decizia dv. de a candida?
– (Râde!!!) De ce nu pupila domnului Dan Manu? Am lucrat mulți ani alături de domnul Nicolescu. Îl respect, am avut multe de învățat de la dumnealui. Am văzut și eu prin presă câte ceva. Din partea unora care îi datorează funcții dlui Nicolescu. Eu cât a fost dl Nicolescu președinte nu am avut nicio funcție, nici în partid, nici în administrație. Dacă domnul Nicolescu ar participa la acest vot, aș fi onorată de votul dumnealui. Și vă răspund și direct la întrebare: nu! Nu m-a determinat dumnealui să candidez.

”Nu am promis nimănui nicio funcție”

# I-ați promis actualului președinte al CJ, Dan Manu, în schimbul sprijinului declarat al acestuia, un loc eligibil pe listă la Camera Deputaților?
– Nu, nu am promis nimănui nicio funcție. Domnul doctor Manu e președintele în funcție al Consiliului Județean. Chiar credeți că ar fi venit la mine să îi promit eu o ipotetică funcție în viitor? Îmi doresc, desigur, sprijinul domnului Manu și sper să îmi dea votul, pentru că am lucrat împreună și vom mai lucra. Există viață și după aceste alegeri!
# Este PSD Argeș pregătit să fie condus de o femeie?
– E o întrebare ușor misogină, nu credeți? Vă reamintesc că PSD a pus cele mai multe femei în funcții importante. Nu am simțit nicio clipă în PSD vreun dezavantaj din a fi femeie…
# Un mesaj pentru ”armata de teracotă” a primarilor și viceprimarilor PSD care va vota masiv și va înclina vineri balanța la alegeri?
– Sintagma dumneavoastră ar putea fi greșit interpretată. Armata PSD e vie și puternică. Ei știu că le pot oferi din plin solidaritate și colegialitate. Și nu ca promisiune, ci ca rezultat al atâtor ani în care am lucrat împreună atât în munca de partid, cât și în proiecte administrative.

Articol scris de Gabriel Grigore

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Este de apreciat faptul ca au marjat pe propriile calitati si nu lovind in altii. Asa ar trebui sa arate o campanie. Succes.