Web Analytics

Maria Cotenescu, consilier judeţean, contracte pe bandă rulantă cu Direcţia Apelor Argeş

de | 10.08.2017 14:32 | Dezvăluiri

5 maria cotenescu 1# Șapte contracte, în perioada februarie 2014 – februarie 2017, când soțul Mariei Cotenescu era directorul Centrului de Formare și Pregătire Profesională Voina, din cadrul Direcției Apelor # Ce spune Maria Cotenescu: „Soțul meu este un biet angajat. Nu e acționar la Apele Române”

Consilier județean din partea PSD de mai bine de un an, Maria Cotenescu este și acționar majoritar la o firmă ce a câștigat zeci de contracte cu instituții publice. Dovadă faptul că numai în ultimele nouă luni IATSA Dacia Câmpulung SA, unde Maria Cotenescu deține 80% dintre acțiuni, a primit, prin încredinţare directă, contracte de 680.000 lei, majoritatea cu instituții bugetare din zona Muscel. Dintre aceste contracte, zece au fost câștigate cu Primăria Câmpulung, unde Maria Cotenescu a fost consilier local până în vara lui 2016. Nu lipsit de interes este că actualul primar al Câmpulungului, Liviu Țâroiu, deține 15% din acțiunile aceleiași firme. Altă instituție publică la care câștigă contracte pe bandă rulantă firma cu pricina este Direcția Apelor Argeș-Vedea. În perioada 24 februarie 2014 9 mai 2017, firma Mariei Cotenescu a câștigat nu mai puțin de șapte contracte pentru servicii de reparații și revizii ale mașinilor din dotarea ABAAV, valoarea totală a acestora fiind de 570.810 lei.

Doar un contract, peste două miliarde lei vechi

În luna februarie a.c., Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea a lansat în SEAP o licitaţie ce are ca obiect încheierea de contracte pentru serviciile de reparaţii şi reviziile celor 82 de maşini din dotare. Licitaţia a fost împărţită pe loturi, în funcţie de marca autoturismelor din parcul auto al ABAAV, respectiv Daewoo, Nissan, ARO, Volkswagen, Dacia-Renault, Mercedes, Mitsubishi, Hyundai şi Fiat.
Licitația pentru serviciile de reparații și revizii pentru 32 de mașini din dotarea ABA Argeș – Vedea a fost câștigată pe 9 mai a.c. de SC IATSA DACIA CAMPULUNG SA, contractul având valoarea de 71.437,50 lei fară TVA, fiind valabil până la sfârșitul anului, iar pentru restul de 50 de autoturisme procedura de achiziție este contestată.
Iată în continuare și celelalte contracte câștigate de către IATSA Dacia Câmpulung SA cu ABAAV în ultimii trei ani și valoarea defalcată a acestora, fără TVA: 24 februarie 2014 – 65.000 lei, 3 februarie 2015 – 13.000 lei, 23 octombrie 2015 – 111.700 lei, 4 ianuarie 2016 – 37.850 lei, 28 aprilie 2016 – 181.672 lei și 9 ianuarie 2017 – 90.151 lei.
5 CotenescuÎntrebarea firească legat de aceste șapte contracte este că ele au fost încheiate în perioada în care Petre Cotenescu, soțul Mariei Cotenescu, era director la Centrul de Pregătire și Formare Profesională Voina, așadar deținea funcție de conducere în cadrul Direcției Apelor Argeș-Vedea. Însă trebuie specificat faptul că nu Jurnalul de Argeș este instituția care stabilește potențiala incompatibilitate. Jurnalul doar consemnează acest fapt.
La sfârșitul lunii mai a.c., legat chiar despre acest ultim contract, dna Tatiana Diaconu, pe atunci directoare plină a instituției, declara: „Domnul Cotenescu nu mai lucrează la noi. Începând cu data de 12 mai, Centrul de Formare şi Pregătire Profesională Voina a fost preluat de către Administraţia Naţională şi transformat în centru regional. Prin aceeaşi decizie, ANAR a preluat şi personalul cabanei Voina”. Numai că afirmația Tatianei Diaconu este falsă, fiind contrazisă de chiar data de încheiere a tuturor celor șapte contracte, toate încheiate până pe 12 mai, dată la care Centrul de Formare Voina, condus de soțul Mariei Cotenescu, a fost preluat de către Apele Române. Practic, Petre Cotenescu a avut funcție de conducere în cadrul ABAAV în toată perioada în care cele șapte contracte au fost primite de firma soției sale. Petre Cotenescu este Director la Centrul de Formare și Pregătire Profesională Voina, din cadrul ABAAV, din toamna lui 2012. Ca o paranteză, un foarte important cuibușor de nebunii, unde se țes multe din ițele văzute și nevăzute ale politicii românești…

Maria Cotenescu: „Soțul meu nu are nicio legătură cu contractele. Aveți grijă ce scrieți, vă rog frumos. Nu are sens să ne luptăm”

Așa cum este firesc, am luat legătura și cu consilierul județean Maria Cotenescu, pentru a ne spune mai multe legat de faptul că cele șapte contracte cu ABAAV au fost câștigate în perioada în care soțul său lucra, într-o funcție de conducere, tot la ABAAV. „Care este problema? Eu am câștigat cele șapte contracte prin licitație. Noi am câștigat toate contractele pe SEAP, având de fiecare dată cel mai mic preț. Am făcut lucrări de bună calitate. Soțul meu nu este acționar la IATSA Dacia Câmpulung”, spune Maria Cotenescu, ca și cum asta ar fi problema.

5 01Legat de faptul că soțul său era angajat cu funcție de conducere în cadrul ABAAV, Maria Cotenescu precizează: „Ce treabă avea el cu asta? El era un simplu angajat. Care era problema lui? Eu am depus documentele și am câștigat contractele pe SEAP. Soțul meu nu avea nicio influență, el era șeful hotelurilor de la Apele Române (!!!). Vă rog frumos să aveți grijă ce scrieți. Nu are sens să ne luptăm, vă dați seama. Soțul meu nu are nicio legătură cu acele contracte, nu are posibilitatea să intre în SEAP. Dacă soțul meu era acționar acolo și nu un biet angajat, era cu totul altceva, nici nu aveam voie să mă bag. Soțul meu nu este acționar la Apele Române. Nu este nicio problemă, stați liniștit. Nu este nicio incompatibilitate”. Pe „bietul angajat” Petre Cotenescu, totuna cu „șef al hotelurilor de la Apele Române”, apud soția lui, nu am reușit să-l contactăm.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii