Web Analytics

Maria-Alexandra Bulgar şi cartea sentimentelor urgente

de | 10.05.2017 16:59 | Cultură

9 bulgar02Debut literar cu sală plină și cu vânzare serioasă, joia trecută, la Biblioteca Județeană Argeș. Protagonistă – Maria-Alexandra Bulgar, elevă la Colegiul Național „Zinca Golescu”. Are 17 ani, a frecventat conștiincioasă Cenaclul „Sind Junior” și vrea să devină medic, la fel ca părinții ei, fără să-și trădeze totuși bucuria inimii, bătaia ei clară și puternică pentru poezie.

Volumul consistent, intitulat „Visând spre răsăritul iubirii”, este recomandat călduros, pe coperta a patra, de prozatorul Marin Ioniță, mentorul Cenaclului „Sind Junior”, prezent, de altfel, cu tunet în vocea de Zeus al generațiilor tinere de condeieri, și la lansarea de joi. Poeziile, datate, acoperă perioada 2013 – 2016, adică o fâșie de existență delicată, de adolescență vie, lacomă să-și descopere comorile, să-și definească identitatea, să integreze trecutul de copilă năvalnică, furtunoasă în noua etapă de înțelegere și de feminitate.
9 bulgar01I-au fost alături Mariei-Alexandra familia, colegii de liceu și cei de cenaclu, prietena din copilărie, Andreea, care a cântat la ukulele, trupa „Sound Music Art”. Invitată specială – poeta Cristina Onofre, care a exprimat un punct de vedere plastic și pertinent: volumul are prospețime, cucerește, însă este mai aproape de linia de fugă liberă, jucăușă a jurnalului decât de formatul șlefuit, finisat al cărții de poezie. Emoția în stare pură, copleșitoare, nu se lasă domesticită de zăbala rigorii, a disciplinei estetice. Dar noi știm că tânăra noastră literatoare are vreme să se domesticească, să se disciplineze. Deocamdată, frumusețea sensibilității ei concurează nonșalant cu frumusețea și cu sensibilitatea lumii.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii