Web Analytics

Mărgele cu dichis

de | 10.01.2019 13:57 | Cultură

Bijuteriile înseamnă artă, stil, eleganţă, istorie. Acestea sunt, așadar, adevărate izvoare istorice, cu ajutorul cărora s-au descifrat trepte ale dezvoltării umane, s-a aflat modul de viaţă al multor civilizaţii şi s-au scris pagini de istorie. Bijuteriile au fost folosite în trecut nu doar ca elemente ce acopereau corpul, dar şi ca obiecte de cult menite să protejeze de spiritele rele sau ca obiecte religioase mistice. Au rămas, totuşi, un simbol al frumuseţii şi s-au transformat chiar în veritabile “opere de artă de purtat”.
Pasionați de joacă în toate felurile, nu puteam scăpa din vedere jocul cu mărgelele. De această dată, am propus la Biblioteca Județeană Argeș „Dinicu Golescu”, la Secția Tinerilor, un atelier în care copiii au exersat mărgelitul, profitând din plin de bogăția de culori, forme și mărimi cu care mărgelele le-au stimulat creativitatea.
Înșiratul mărgelelor a fost un prilej de poveste de viață, de aceea au decorat întâlnirea și cu istorioare și pilde legate de aceste podoabe, brodând cu sensibilitate gânduri frumoase pentru mărgele cu idei.
Accesul la atelier s-a făcut prin înscriere, în limita locurilor și în ordinea solicitărilor, în mod gratuit. Atelierul de mărgelit a durat aproximativ o oră și s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 – 10 ani, băieţi și fete. În cadrul atelierului, copiii au învățat să împletească mărgele de diferite culori, creând brățări, cercei și coliere. Rezultatul a fost unul extraordinar – coliere și felicitări cu mult suflet.
Cristina Filip

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii