Web Analytics

Marea Britanie: A fost aprobat primul vaccin anti-Covid care acționează simultan asupra variantei Omicron și tulpinii originale a virusului

de | 16.08.2022 15:33 | Actualitate, Home

Marea Britanie devine prima țară care aprobă un vaccin anti-Covid care acționează simultan împotriva variantei Omicron și tulpinii originale a virusului. Este un vaccin produs de Moderna. El ar trebui să fie administrat o dată pe an.

Noul vaccin a fost aprobată pentru utilizare la adulţi în Marea Britanie, anunță compania americană Moderna.

Citește și: Argeșean urmărit internațional. Avea ordin de detenție din Spania

Vaccinul constă într-o doză de rapel „bivalentă”, care vizează atât varianta Omicron, cât şi tulpina originală a SARS-CoV-2 şi „provoacă un răspuns imunitar puternic” împotriva ambelor variante, inclusiv a subvariantelor Omicron BA.4 şi BA.5, a declarat Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi a Produselor Medicale din Marea Britanie. Agenția a stabilit că noul ser îndeplineşte standardele de siguranţă, calitate şi eficacitate.

Cât privește efectele secundare observate, acestea sunt „de obicei uşoare” şi similare cu cele observate la variantele anterioare ale vaccinului.

Citește și: Palatul Victoria, iluminat în roșu cu ocazia Zilei naţionale pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor

Directorul medical al Moderna, dr. Paul Burton, declarase anterior că noul vaccin poate creşte anticorpii unei persoane la niveluri atât de ridicate, încât administrarea sa poate fi necesară doar anual.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *