Web Analytics
scris luni, 07.10.2024

MApN va cumpăra peste 1.000 de blindate uşoare de la compania turcească Otokar

România continuă procesul de consolidare a capacității sale de apărare prin investiții în domeniul militar, în conformitate cu strategia națională de apărare aprobată de Parlament. Recent a fost semnat un contract de achiziții a peste 1.000 de blindate ușoare, din care cea mai mare parte urmează să fi construite în țară.

MApN va cumpăra peste 1.000 de blindate uşoare de la compania turcească Otokar

Citește și: Alexei Navalnîi a fost otrăvit, arată documente oficiale publicate de presa rusă independent

Ministerul Apărării Naţionale a încheiat un contract de 934 de milioane de dolari cu o companie turcească pentru livrarea a 1.059 de blindate ușoare. Primele 278 de vehicule vor fi construite în Turcia, dar celelalte 781 vor fi produse în România, în baza unui parteneriat cu industria de apărare, obligație asumată de compania din statul aliat care a fost importantă în cadrul procedurii de achiziţie.

Acest vehicul blindat a fost selectat deoarece a îndeplinit toate specificațiile tehnice stricte impuse de minister și care au descurajat din acest motiv alți potențiali ofertanți să participe la selecție. De asemenea, vehiculul a finalizat cu succes testele pe teren și a trecut evaluările comerciale.

Contractul, proiectat pe mai mulți ani, prevede ca Otokar să livreze vehiculele în diverse configurații pentru echiparea Forţelor Armate Române.

Acestea vor fi dotat cu mitraliere, turele automate, aruncătoare de grenade, lansare de rachete sau vhicule configurate pentru cercetare, distrugere de mine și evacuare medicală.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...