Web Analytics

Manu: „La Teatrul Davila nu vom mai accepta venituri sub 0,4%”

de | 29.03.2017 11:52 | Politica si Administratie

DanManu4230

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Manu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu va mai accepta ca Teatrul Alexandru Davila să realizeze venituri proprii sub 0,4% din valoarea finanţării acordate de CJ Argeş.

Dan Manu a mai precizat că în contractul de management dintre Consiliul Judeţean şi noul manager al teatrului, Nicolae Poghirc, figurează, printre clauzele contractuale, şi „reabilitarea teatrului şi eficientizarea lui privind calitatea produsului cu care se iese în piaţă, calitate care este reglementată şi probată de spectatorii pe care îi are”.
„Am avut două runde de întrevederi cu dl Poghirc, dânsul oltean, eu muscelean. Contractul semnat între mine, ca reprezentant al Consiliului Judeţean, şi domnia sa este unul ferm. Eu am dubii că Teatrul Davila n-a avut performanţă din lipsa unor reflectoare sau din nu ştiu ce cauze. Atâta timp cât joci un spectacol cu zece spectatori, după care cinci şi aşa mai departe, nu cred eu că din cauza relectoarelor nu vine lumea. Cred că azimutul trebuie focalizat pe segmentul cultural. Nu sunt utopic să zic că voi aştepta să se joace cu casa închisă, dar totuşi, judeţul Argeş, Consiliul Judeţean, se află printre primele judeţe din ţară care a finanţat cu foarte mulţi bani teatrul. Faptul că şi anul acesta ne ducem spre opt milioane de euro pe cultură e un semnal pe care noi actuala conducere îl dăm foarte tare şi foarte pregnant. Dar nu putem rămâne nici indiferenţi ca teatrul să facă venituri proprii din produs sub 0,4%, din ceea ce este finanţat. Dl director are mandat pe patru ani, cu evaluare fermă anuală. Priorităţile majore înseamnă o reabilitare a teatrului pe fond. Trebuiesc băgaţi nişte bani în expertizele tehnice, să vedem ce risc seismic are, după care trebuie să vedem în paralel ce facem. Nu vom mai accepta 0,4% venituri proprii. Lamentabilitatea şi văicăreala, la revedere! Premiera spectacolului Jack şi vrejul de fasole trebuia să fie în decembrie, pe vremea dlui Varodi. Suntem la sfârşitul lunii martie şi nu s-a produs. Dl director, v-am rugat să ne prezentaţi un punct de vedere, cu atât mai mult cu cât regizorul sau scenograful sunt de la Bucureşti şi teatrul îşi permite luxul să-i plătească cazarea la hotel. Stă undeva în Piteşti într-un hotel. Clauze de-astea contractuale, din punctul meu de vedere, nu prea sunt îngăduite. Aşteptăm ofertele prioritare pe care noua conducere le are. Primul pas este organigrama, să vedem şi cu ce echipă vom pleca la drum. Am dat semnal că nu vor mai pleca în deplasare până nu-şi fac temele în interior”, a spus preşedintele Manu.
Şeful CJ Argeş a mai afirmat că are dubii că „din cauza reflectoarelor şi a mucegaiului nu vine lumea la teatru”. Declaraţiile preşedintelui Dan Manu vin în contextul în care în aceeaşi conferinţă de presă managerul Teatrului Davila, Nicolae Poghirc, a afirmat că instituţia de cultură pe care o conduce nu poate atrage publicul la spectacole din cauza „lipsurilor materiale” şi a „lipsei finanţării”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii