Web Analytics

Manu despre amânarea bugetului: „Suntem foarte dezamăgiţi, degeaba facem strategii şi proiecte”

de | 15.02.2017 12:57 | Politica si Administratie

ConferintaCJArges2017

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a comentat în cadrul conferinţei săptămânale de presă a instituţiei pe marginea deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a amâna promulgarea Legii bugetului.


Această decizie afectează şi bugetul Consiliului Judeţean, care nu poate fi votat atâta timp cât bugetul naţional nu este promulgat. Ba mai mult, potrivit conducerii CJ, în aceste condiţii, nici excedentul bugetar al judeţului Argeş nu poate fi utilizat.
„Şi eu şi cei doi vicepreşedinţi, ca şi consilierii judeţeni cu care am discutat, indiferent de coloratura politică PSD sau ALDE, suntem foarte dezamăgiţi de faptul că încă bugetul nu este ratificat, că nu reuşim să intrăm în linie dreaptă, să ne facem temele pentru care electoratul ne-a dat votul. Degeaba facem noi strategii, propuneri, proiecte, atâta timp cât pasul bate pe loc la nivel naţional. Şi programul de guvernare este în acest moment foarte serios afectat, în contextul în care, în opinia mea, este fără o situaţie fără precedent când bugetul, pe anumite conotaţii, nu ştiu, obiective, subiective, nu este votat şi nu este bine acest lucru”, a declarat Dan Manu. Acesta a admis că există riscul ca CJ Argeş să nu mai poată acoperi anumite cheltuieli pentru că „programul de guvernare este punctual, pe luni, pe săptămâni, după cum şi programul nostru judeţean are în vedere anumite chestiuni prioritare la început de an şi dacă nu ai bugetul, nu poţi să angajezi cheltuieli ca să-ţi faci şi proiecte şi tot ceea ce decurge din buget. Conform Legii finanţelor, nu poţi să faci nicio investiţie, niciun angajament, dacă nu ai în teşcherea suma. E faptă penală”, a mai afirmat şeful CJ Argeş. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean salariile angajaţilor şi cheltuielile curente ale instituţiei nu vor fi afectate de amânarea bugetului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii