Web Analytics

Manu: „Avem 9 milioane de lei pentru Molivişu, dar aşteptăm un răspuns oficial de la organele în drept”

de | 8.03.2017 14:26 | Politica si Administratie

dan manu

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a afirmat în cadrul conferinţei săptămânale de presă a instituţiei că proiectul Molivişu ar putea beneficia de o finanţare de 9 milioane lei, însă va bate pasul pe loc până când Parchetul şi ITRSV Ploieşti se vor pronunţa în privinţa plângerilor formulate săptămâna trecută.


Şeful CJ a explicat că plângerea legată de construcţia pilonilor telegondolei pe terenul privat al familiei Bârlă a fost depusă la Parchetul pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, şi nu la DNA, „conform competenţei”. „Ăsta e mersul. Dacă Parchetul constată că sunt fapte care sunt apanajul altor instituţii declină competenţa. Am informat instituţiile abilitate pentru că altfel am fi fost acuzaţi de tăinuire şi de favorizarea unui posibil infractor sau faptuitor. Eu am răbdare. Ca medic legist ştiu bine că dânşii îşi fac temele cum trebuie, cum cred. Sumele le avem, dar aşteptăm să vedem dacă se confirmă, nu se confirmă, ce se mai poate face. Până nu avem un răspuns oficial de la organele în drept batem pasul pe loc. Avem aproximativ 9 milioane de lei, care puteau fi luate fie din excedentul bugetar, fie din buget, în aşa fel încât, etapizat, în toamnă puteam să îi dăm drumul. Acum vrem să vedem dacă suma respectivă poate fi folosită în continuare pe ceea ce ne-am propus, respectând legea sau dacă nu, o vom reaşeza tot pe capitolul investiţie”, a declarat Manu.
„În contextul în care se confirmă şi se declanşează o acţiune care poate fi extinsă de către organele abilitate, vor fi cert semne îngrijorătoare că ceva nelalocul lui s-a întâmplat acolo, iar noi nu ne putem permite să alocăm ban public în domeniul privat fără respectarea legii. În momentul în care porneşte pe urmărirea penală, deja lucrurile sunt foarte serioase. Nici nu ne putem imagina că pe o urmărire penală, deci dacă se tranşează în învinuit, chiar in rem, nu putem să investim banul pubic până nu ştim, concret, în ce îl investim, cu părere de rău”, a mai afirmat şeful CJ. Acesta a mai explicat că suprafaţa versantului pentru pentru care s-au luat aprobări şi s-a făcut proiectul pe fonduri europene nu a mai fost respectată în momentul în care s-a trecut la lucrările de construcţie. „S-au extins cu vreo 80 de metri la deal sau la vale, cu vreo 100 şi ceva de metri la deal sau la vale pe zonă privată. Într-o parte, cap, s-a făcut o gaură foarte mare să se construiască fără autorizaţie, după ce se pare că s-a defrişat ilegal. Iar unde cobori de pe cablu s-a construit o locaţie în aşa fel încât s-a translatat şi excede spaţiul iniţial zonei respective, tot domeniul privat cu o construcţie ilegală. Ca principiu, avem zona asta îngustă de doi metri şi jumătate, trei metri în care să urci pe cablu, ocolind o zonă care întâmplător e privată şi se pare e a unuia care a fost implicat în proiectul Molivişu, în contextul în care se dorea o autofinanţare acolo, un spaţiu de parcare, cu o zonă care să poată să fie accesată bineînţeles pe domeniul public. Acolo putea privatul şi evident că probabil şi asta a fost intenţia lui, să zică stop-cadru, eu pun bariera aici sau fac un spaţiu privat de parcare şi cine doreşte conta cost, că e domeniul meu. Evident că puţine zone private sunt pe stânga dreapta cablului, pentru că noi încurajam zona privată, dar în aşa fel încât să nu ne afecteze pe noi în derularea acestei acţiuni. Dacă era pe stânga sau dreapta, foarte bine! Puteai să construieşti pensiuni, hoteluri, ce doreai tu, era foarte, foarte bine. Dar cum mama naibii exact în punctele nevralgice te-ai extins în afară de proiectul iniţial şi te-ai extins pe zonă privată şi să construieşti şi fără autorizaţie!”, a mai spus Dan Manu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii