Web Analytics

Manifestaţie împotriva venirii imigranţilor la Câmpulung

de | 14.10.2015 20:25 | Dezvăluiri

# Protestul a fost anunţat pentru ziua de 17 octombrie
Şi totuşi, există societate civilă la Câmpulung! Posibila cazare a sute de imigranţi în municipiul muscelean a provocat reacţii. Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, şi preşedintele Asociaţiei „Clubul Prieteniei”, Carmen Bârloiu, sunt doar două dintre personalităţile muscelene care s-au manifestat împotriva colonizării Câmpulungului, dar acestora li s-au adăugat şi alţi cetăţeni care nu concep ca o fostă unitate militară din apropierea celui mai populat cartier să devină adăpost pentru refugiaţi islamişti.

Aurelian Banu, un om de afaceri din Mioarele, a iniţiat un demers contra aducerii imigranţilor la Câmpulung, utilizând în acest sens strângerea de semnături. Motivele pentru care municipiul Câmpulung Muscel nu este potrivit pentru cazarea refugiaţilor sunt prezentate astfel:
# Nu au fost evacuate deşeurile de la ARO;
# Nu avem locuri de muncă;
# Nu avem o reţea sigură pentru alimentarea cu apă;
# Nu avem o staţie de epurare corespunzătoare;
# Nu avem parcuri;
# Nu avem primar;
# Nu avem un spital dotat corespunzător, nici medici suficienţi;
# Nu am alfabetizat şi integrat rudarii şi ursarii;
# Nu avem Casă de Cultură;
În aceste condiţii nu putem să-i primim pe refugiaţi.
Mai mult, tot Banu este cel care se ocupă de organizarea unei manifestări publice de atenţionare asupra intenţiei de cazare a imigranţilor la Câmpulung. El a adresat deja Primăriei o cerere de aprobare a desfăşurării unei adunări publice în ziua de sâmbătă, 17 octombrie, în piaţa centrală a municipiului, începând cu ora 15.00.
Deocamdată nu s-a luat o decizie, iar primarul interimar nu pare deloc entuziasmat de idee. „Miercuri, 14 octombrie, vom analiza solicitarea, dar în mod sigur nu putem accepta ca dată de desfăşurare 17 octombrie, deoarece sâmbătă nu vom dispune de forţele necesare pentru asigurarea bunei derulări a manifestării. Dacă va fi aprobată cererea, ziua disponibilă va fi duminică, 18 octombrie”, ne-a declarat primarul Liviu Ţâroiu.

Şi Primăria a reacţionat

Tot în această săptămână, primarul interimar al Câmpulungului va transmite Ministerului Afacerilor Interne un memoriu legat de subiectul venirii imigranţilor în municipiul muscelean. Ţâroiu spune că demersul are ca scop clarificarea situaţiei care încă este neclară, în condiţiile în care poziţiile oficiale asupra acestei probleme nu au fost explicite.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole