Maneaua pentru Futuloiu jr. a fost fabricată în studio

de | 2.12.2010 22:33 | Dezvăluiri

# Ion Mazilu, patronul de la Duet confirmă: ”Înregistrarea n-are zgomot de fond iar vocea nu e a lui Mexicanu”. Iese tot mai mult la iveală că maneaua dedicată lui Alex Fătuloiu în barul Duet din Bascov este o făcătură mixată într-un studio de înregistrări. Oricine accesează site-ul Trilulilu, unde e postată respectiva melodie, poate constata, cu propria-i ureche, că nu există niciun zgomot de fond şi că înregistrarea e „cristal”. Ca şi cum ar fi vorba de un clip audio, nicidecum de o dedicaţie într-un bar de noapte unde se presupune că mai sunt şi alţi clienţi şi unde este practic imposibil să nu se înregistreze şi un minim zgomot de fond. În maneaua fabricată pentru băiatul chestorului Fătuloiu, vocea solistului (care nici măcar nu este a lui Mexicanu, cum s-a acreditat până acum) este deparazitată sută la sută, ceee ce ne conduce către ideea că melodiile au fost „lucrate” într-un studiou de înregistrări profesionist. Iar această supoziţie ne este confirmată chiar de patronul clubului Duet din Bascov, Ion Mazilu, pe care l-am căutat pentru un interviu. Omul admite şi el că maneaua e contrafăcută şi că vocea nu e nici pe departe a lui Mexicanu. Ne-a făcut chiar şi o demonstraţie, la faţa locului, de ce respectiva manea este imposibil să fi fost înregistrată într-o seară normală de consumaţie la Duet. Într-un bar în care, ziua în amiaza mare, la ora 14.00, nu eram decât trei persoane, ziaristul, patronul şi barmaniţa, Ion Mazilu a dat drumul la staţie, la volumul pe care-l foloseşte într-o seară obişnuită de program. Ei bine, fără să cânte lăutarii şi fără să existe clienţi care să vocifereze în local, staţia singură, cu noi trei care n-am scos o vorbuliţă, a generat un zgomot de fond care n-a putut fi evitat pe înregistrarea de pe reportofon. Fără să-l albim pe Fătuloiu jr, care-şi are rolul său bine determinat în compromiterea tătălui fiindcă infractorii lucrează îndeobşte cu materialul clientului, nu putem să nu observăm că maneaua postată pe Trilulilu şi apoi livrată la Realitatea şi Antena 3, e fabricată în studio. A existat o conspiraţie împotriva lui Dan Fătuloiu şi cu siguranţă că vom afla mai multe din stenogramele înregistrărilor făcute de către DNA în cele trei luni, cât a fost monitorizat Cătălin Chelu şi grupul său. Ştia Dan Fătuloiu ce ştia, atunci când a declarat că a fost trădat chiar de oameni din poliţie, aşa că nu este exclus ca şi în spatele manelei de la Duet  să se afle tot unii „colegi” de-ai săi din servicii.

„Maneaua n-are zgomot de fond, iar vocea nu e a lui Mexicanu”

# Aţi ascultat maneaua dedicată lui Alex Fătuloiu, domnule Mazilu?
– Da, şi prima observaţie e că maneaua nu e cântată de Mexicanu. S-a spus că melodia a fost înregistrată acum trei, patru ani, la mine, la Duet, numai că Mexicanu nu mai cântă la mine în club de cel puţin zece ani. Am auzit că e grav bolnav, săracu’, iar o perioadă chiar s-a zvonit că a murit. Oricum, eu nu mai ştiu nimic de el. Ce pot să vă spun e că vocea, sută la sută, nu e a lui Mexicanu, ci a lui Biju, un lăutar care cântă acum prin Bucureşti. E vorba de o făcătură fiindcă, din ce au dat ăştia pe televiziuni, înregistrarea este extraordinar de clară, de parcă ar fi fost făcută într-un studio.
# Dar poate că vă înşelaţi, totuşi…
– Nu, şi vă explic şi de ce. Într-o seară normală de program la Duet, nu te poţi înţelege, om cu om, din cauza tăriei cu care se cântă. Sunt de acord să facem o probă cu toată presa sau cu orice alţi specialişti, ca să vă convingeţi că e vorba de o făcătură. Şi dacă aş avea în local doar cinci, şase persoane, deşi barul meu e plin seară de seară, e imposibil să nu iasă nici un zgomot de fond, iar înregistrarea rezultată să fie aşa de clară ca în maneaua cu băiatul lui Fătuloiu. Repet, muzica la mine în local e dată aşa de tare, încât e foarte greu să te înţelegi om cu persoană. La cum se cântă la Duet, este exclus să te auzi cu cel din faţa ta, la mai mult de o jumătate de metru. Dar de ce ne mai mirăm atât? Şi bomba atomică se falsifică acu’, dar o amărâtă de manea…Nu înţelegeţi că pe înregistrarea manelei dedicată pentru Alex Fătuloiu nu se aude nici măcar toba sau basul? E imposibil ca melodia să fie înregistrată în localul meu şi să nu existe niciun fel de zgomot de fond. Apoi, se pune o întrebare logică. Dacă tot au avut înregistrarea, de ce n-au dat-o şi video? Că toată lumea ştie că se filmează în draci, cu telefoanele, pe la chefuri…Hai, poate nu-l aveau chiar pe băiatul lui Fătuloiu filmat, că l-au scăpat, dar vedeam măcar lăutarii sau alţi clienţi pe la mese. N-au avut aşa ceva, pentru că melodia a fost fabricată într-un studio. Oricum e ceva foarte dubios în tot acest scandal. Cineva i-a copt-o lui Dan Fătuloiu, dar nu vreau să mă bag, sunt treburile lor. Toată lumea a auzit ce a zis chiar el pe televizor, că a fost trădat de oamenii lui.

“Cei de la Doi ş’un sfert sunt în fiecare seară la Duet”

# Când a fost Alex Fătuloiu ultima oară la Duet?
– Acum un an şi jumătate, dacă nu mai bine.
# Cu cine venea însoţit şi ce impresie v-a făcut?
– Venea cu câte o prietenă sau cu câţiva amici. Niciodată n-a stat, cred, mai mult de 30, hai 45 de minute şi niciodată n-a făcut un chef de durată la mine în local. Sincer, mie mi-a lăsat impresia unui copil foarte bine crescut şi respectuos. Saluta întotdeauna, când mă vedea, venea cu câte o fată şi nu bea decât suc sau cafea. Eu nu contest că barul meu nu e frecventat şi de copii de bani gata, că aş minţi. Dar în niciun caz nu e frecventat de interlopi, aşa cum s-a scris. Întrebaţi-i pe cei de la „Doi ş’un sfert” sau de la Judiciar, că vin aproape seară de seară, la Duet, dacă în barul meu sunt scandaluri. Dacă cei de la Servicii, care oricum se calcă seară de seară pe bătături, în barul meu, descopereau droguri sau alte infracţiuni, fiţi siguri că nu mă iertau şi apăream până acum şi prin zire. De fapt, de asta am şi acceptat să vă dau acest interviu, cu condiţia să mă lăsaţi să-mi spun şi punctul meu de vedere, acela că Duetul nu e un bar de interlopi. Mă cunoaşte o groază de lume în Piteşti, lucrez de 30 de ani în alimentaţie publică (Ion Mazilu a fost, înainte de 1989, barman la berăria Zimbru, n.n) şi am şi un hotel, pe Rahovei, care e plin numai cu clienţi francezi şi nemţi. În fond, e normal să-mi apăr numele şi afacerea. E adevărat că barul e frecventat de copiii de bani gata, de fotbalişti şi puştime în general, între 18 şi 25 de ani, dar în niciun caz de interlopi. Am firmă de pază sub contract, pe cei de la MSS, aşa că este exclus să se petreacă vreun scandal la mine în local.

***

 

Ultimele noutăţi în scandalul mitei de 1 milion de euro:

Pe înregistrări, Chelu se laudă cu vila făcută lui Dan Nica

Din înregistrările aflate în posesia procurorilor DNA (lucru prezentat şi instanţei care a decis arestarea preventivă) reiese fără tăgadă că patronul de la Alprom, Cătălin Chelu, îl ameninţă pe chestorul Dan Fătuloiu cu relaţiile lui la vârful politicii româneşti. De exemplu, fraza „O să vină vremea când ai să-mi dai milionul de dolari înapoi, ca să te ajut să îţi păstrezi postul!” Pe surse, se spune că, pe înregistrări, Chelu se laudă inclusiv cum i-a făcut o casă de un milion şi jumătate de euro, în centrul Bucureştiului, fostului ministru PSD-ist, Dan Nica. Asta ar explica, într-un fel şi atacurile fără precedent ale lui Dan Nica, pe Antena 3, împotriva lui Fătuloiu, despre care a spus că trebuie dat afară de urgenţă din poliţie. Întâmplător sau nu, Chelu a devenit acţionar majoritar la Alprom în vara lui 2009, când Dan Nica era ministru de interne şi vicepremier.

Chelu a luat muncitori de la Alprom, ca să construiască o vilă la Chişinău

Chiar în vara aceasta, Cătălin Chelu a luat o echipă de circa 20 de muncitori din Alprom pe care i-a dus să lucreze la o vilă din Chişinău. Muncitorii au vorbit despre acest lucru, când s-au întors la Piteşti, şi au povestit colegilor inclusiv cum îi culca Chelu pe jos şi le dădea să mănânce numai zarzavaturi  Este exact perioada de după arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu, când Chelu s-a speriat rău de tot (iar asta reiese şi de pe înregistrări) şi s-a refugiat la Chişinău. Nu întâmplător a fugit Chelu în capitala Republicii Moldova, pentru că SOV a deschis, anul acesta, la Chişinău, postul de televiziune Publika TV. Inclusiv despre vila pe care Cătălin Chelu a construit-o în vara aceasta, cu muncitorii de la Alprom, se spune că ar fi destinată pentru mituirea unor oficiali de la Chişinău.

Cele două BMW-uri albe au fost cumpărate de la firma piteşteanului Adrian Prodănel

# Cele două autoturisme BMW X 5 albe, pe care Cătălin Chelu i le-a arătat lui Dan Fătuloiu, nu erau nou nouţe. Ele fuseseră achiziţionate în primăvara acestui an, în leasing, de la fima Motor Ag din Piteşti a omului de afaceri Adrian Prodănel. 
# Cei 50.000 de euro pe care Chelu i-a dat chestorului Fătuloiu, în momentul flagrantului, fuseseră colectaţi în mare grabă chiar de la Alprom, cu o zi înainte. Chelu le-a ordonat aghiotanţilor săi, Gabriel Constantinescu şi Antonel Bunu, să adune tot ce găsesc prin conturile Alpromului, ca să aibă cu ce se prezenta la întâlnirea cu Dan Fătuloiu.

A apărut şi a doua manea pentru Alex Fătuloiu

Colac peste pupăză, în ultima săptămână, pe site-ul Trilulilu a fost postată strategic şi o a doua manea dedicată lui Alex Fătuloiu. Ca metodă de fabricaţie, aceasta e şi mai şi decât prima. Are super efecte de studio, de data asta nu e specificat numele solistului, iar vocea are modulaţii prin care se repetă foarte des numele lui Alex Fătuloiu, cel căruia i se face dedicaţia. Ca  noutate  absolută, dovadă că băieţii din spatele conspiraţiei au trecut şi la pasul doi, dedicaţia apare dată ca din partea cuiva cu prenumele Dan. “De la Dan pentru Alex”, susură mieros solistul neprecizat, apoi mai cântă două versuri, după care adaugă, ca din senin, Nicolae, Nicolaeee, Nicolaeeeee….  V-aţi prins care-i manevra? Pe actualul şef al poliţiei argeşene îl cheamă chiar Dan Nicolae şi e perceput ca un om apropiat de chestorul Fătuloiu. Numele lui Dan Nicolae nu apare întreg pe manea, ci e postat răsfirat. Prenumele e la începutul dedicaţiei şi  numele de familie mai încolo, peste două versuri. Asta ca să nu poată fi acuzat nimeni de fals, în caz că s-ar apela la justiţie, dar suficient cât să se inducă subliminal ideea că actualul comandant al poliţiei argeşene îi dă dedicaţii prin baruri lui Alex Fătuloiu. Regizorii din spatele manelei sunt atât de disperaţi să-l agaţe şi pe actualul şef al IPJ Argeş de scandalul cu Dan Fătuloiu, încât devin ridicoli. Nicolae e omul care a priponit mafia permiselor, are o imagine publică impecabilă şi a trecut cu brio examenul pentru monitorizarea judeţului Argeş pe proiectul Schengen. N-a  călcat în viaţa lui pe la Duet, cu atât mai puţin să-i dea dedicaţii, prin baruri, lui Fătuloiu jr.  Intraţi pe Trilulilu, ascultaţi şi această a doua manea, şi vă veţi convinge că e şi mai gogonată decât prima.
(Material realizat de Gabriel Grigore)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii