Web Analytics

Mână criminală sau pură întâmplare? Comisarul şef Niculaie Baciu a rămas fără frâne pe autostradă

de | 4.02.2016 14:27 | Dezvăluiri

# Incidentul a survenit la doar trei zile după ce Jurnalul de Argeș a prezentat dovezi clare că dosarul demiterii comisarului-șef Baciu din fruntea Serviciului de Arme și Explozivi din cadrul IPJ Argeș a fost un fals ordinar # „Mi se întâmplă asta în contextul în care, săptămâna trecută, mai mulți prieteni m-au atenționat să mă potolesc odată, să nu mi se întâmple ceva. Eu vreau să cred că nu e o mână criminală, dar nu pot exclude nimic. Categoric, e un risc pentru că e vorba de o castă care ar face totul să-și ascundă metehnele”, spune comisarul-şef Baciu

Îndepărtat de la conducerea Serviciului Arme Explozivi Substanțe Toxice din cadrul IPJ Argeș în ianuarie 2014, comisarul șef Niculaie Baciu se luptă de atunci să-și afle dreptatea și este un critic asiduu al unora dintre ofițerii aflați la conducerea IPJ Argeș. Coincidență, sau nu, sâmbăta trecută, după apariția în Jurnalul de Argeș a unor dovezi grave privind falsuri care au stat la baza îndepărtării polițistului din postul de comandă, acesta a rămas fără frână în timp ce se deplasa pe centura Piteștiului, având-o și pe soția sa alături, situație care putea să se transforme într-o dramă atât pentru soții Baciu, cât și pentru alți participanți la trafic. Dar iată cum au stat lucrurile și filmul evenimentelor așa cum ne-a fost relatat de către comisar.

„O să încerc să port cât mai mult pistolul asupra mea, pentru că am o suspiciune!”

„Sâmbătă dimineața am plecat de acasă cam în jurul orei 8.00, am o mașină Golf 5. Am ajuns în strada Exercițiu, apoi m-am întors în centru și am luat un nepot, după care am mers în Prundu, de unde mi-am luat soția și am urcat pe porțiunea de autostradă de la Căteasca la Bascov. Eu nu sunt vitezoman și am condus fără a sesiza nimic neobișnuit. Nu mi-am dat inițial seama de nimic. Când am părăsit autostrada, am simțit ceva în neregulă. Am mai mers puțin și apoi am oprit la pasarelă. Am oprit pe dreapta și am început să îmi verific sistemul de frânare. Am văzut că pedala se duce dintr-o dată la fund. Nu-mi venea să cred. Am mai făcut vreo sută de metri pe dreapta de tot și am văzut că nu am frâne. Am sunat la Service, au dus mașina la verificări. Au găsit o defecțiune la sistemul de frânare de la roata dreaptă spate. Pe acolo s-a scurs lichidul de frână. Am lăsat mașina la service, am comandat furtunele. Mă îngrijorează într-o oarecare măsură, mai ales că mi se întâmplă asta în contextul în care, săptămâna trecută, mai mulți prieteni m-au atenționat să mă potolesc odată, să nu mi se întâmple ceva. Eu vreau să cred că nu e o mână criminală, dar nu pot exclude nimic. Categoric e un risc pentru că e vorba de o castă care ar face totul să-și ascundă metehnele. Eu mă lupt cu sistemul și nu sunt unul care zice că îl va învinge, dar eu îmi fac treaba până la capăt. Dar nu m-am gândit că o să mi se întindă asemenea capcană!  Până la Merișani făceam accident, dacă nu sesizam. Numai bunul Dumnezeu m-a atenționat și m-a făcut să verific sistemul de frânare. O să-mi iau niște măsuri de siguranță! O să încerc să port cât mai mult pistolul asupra mea, pentru că am o suspiciune, până la urmă… Nu pot demonstra nimic dar prea dintr-o dată la roată… Se poate totuși foarte ușor umbla. E un loc unde se poate ajunge cu foarte mare ușurință. Mi-aș dori din tot sufletul să fie o întâmplare! Ar fi groaznic să avem de a face cu o mână criminală dar nu pot să nu iau în calcul și asta. Din acest motiv o să-mi iau măsuri personale. Până una alta, voi purta pistol asupra mea. Cel mai bun prieten al poliţistului este pistolul!”
Alina Crângeanu

N. red. Un alt caz în care mâini criminale au umblat la autoturism pentru ca proprietarul să zboare de pe carosabil sau să facă accident, s-a întâmplat în 2010 și a avut-o în prim plan pe judecătoarea Mona Pivniceru, președintele Asociației Magistraților din România. Judecătoarei i s-a desprins o roată de la autoturism în timpul unei deplasări de la Iași la București. Expertiza tehnică a relevat faptul că se „umblase” la mașina judecătoarei, de altfel foarte critică în acea perioadă la adresa regimului Băsescu, pentru a i se închide gura.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii