Web Analytics
scris marți, 05.12.2023

Mai mulți locatari ai unui bloc s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Mai mulți locatari ai unui bloc dintr-un cartier rezidențial de lângă București au solicitat ajutor medical după ce au început să se simtă rău. Explicația: ar fi fost intoxicați cu monoxid de carbon, așa ca întreg imobilul a fost evacuat.

Mai mulți locatari ai unui bloc s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Citește și: Șefii din poliție demiși după fuga lui Cherecheș au ajuns din nou șefi


Nu mai puțin de șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital, unde sunt acum în afara oricărui pericol, însă este aproape sigur că au suferit intoxicație cu monoxid de carbon. Bănuiala a fost confirmată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care a trimis în zonă echipe de salvare, dar și echipe specializate în CBRN care au făcut măsurători. Au fost constatate emanații de monoxid de carbon, iar cea mai mare concentrație a fost remarcată în zona de subsol, într-o cameră tehnică, unde s-ar afla mai multe centrale termice.
Incidente similare ar fi avut loc inclusiv sâmbătă și vineri, după cum spun locatarii, și chiar au apelat la ajutorul echipelor de salvare. Unul dintre locatari a declarat că o persoană și-ar fi pierdut viața. Cel puțin până în acest moment nu există o legătură directă demonstrată.

Citește și: Încep lucrările pe podul de pe Depozitelor. Circulația rutieră și pietonală va fi oprită timp de 18 luni


Imediat după ce ISU a ajuns la locul faptei, cei 45 de locatari au fost evacuați pentru a se evita riscul unor noi intoxicații. După intervenția ISU, compania de gaze a decis să sisteze alimentarea cu gaz metan pentru a reuși să identifice cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Polițiștii din Chiajna au demarat o cercetare la fața locului. Nu este exclus să se facă și o cercetare judiciară, un dosar penal pentru eventuale acuzații de vătămare corporală din culpă.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...