Web Analytics
scris marți, 08.10.2024

Mai multe echipe din primul eșalon riscă depunctarea

Cluburile din Superligă nu au timp să se „plictisească” în pauza generată de acțiunile echipelor naționale. Unele dintre grupările din primul eșalon se confruntă cu probleme de ordin financiar și riscă să nu rămână cu punctele acumulate pe terenul de joc.

Mai multe echipe din primul eșalon riscă depunctarea

Grupările din elita României trebuie să demonstreze că până la 15 octombrie au achitat sau reeșalonat datoriile acumulate înainte de 30 iunie și scadențe până pe 30 septembrie. În calcul sunt luate restanțele către bugetul de stat, către foști sau actuali angajați și către alte cluburi.

La ora actuală, anunță gsp.ro, în Superligă sunt mai multe echipe care au datorii, declarații despre instabilitatea financiară a unor cluburi fiind lansate de mai multe ori în spațiul public. UTA, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați și Poli Iași sunt câteva dintre echipele care riscă depunctarea. Acestea caută soluții pentru a reeșalona restanțele existente, astfel încât să scape de penalizare.

Penalizările pot ajunge la trei puncte

Conform gsp.ro, teama este mare pentru că se poate ajunge la o penalizare chiar și de trei puncte. Fiecare criteriu care nu este la zi (bugetul de stat, angajați, alte cluburi) generează o scădere în clasament a câte un punct.

Cine va scăpa acum de penalizare mai are de trecut și alte „praguri” în 2024, Federația Română de Fotbal având până la finele anului și alte runde de monitorizare a datoriilor. Astfel, dacă nu vor fi îndeplinite criteriile financiare cerute, depunctările pot apărea și lunile viitoare. Sau se pot cumula cu cele din această lună, dacă vor apărea.

Ultimul caz în care o formație din Superligă a fost penalizată a fost în decembrie 2022, când FC Hermannstadt a pierdut nouă puncte. Sibienii au încălcat repetat fiecare dintre cele trei capitole, datorii către jucători, către bugetul de stat și către alte cluburi.

Citește și: Emma Răducanu, surprinsă într-o Dacia la mâna a doua pe străzile din Londra

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...