Web Analytics

MAI acționează în acest sfârșit de săptămână pentru siguranța participanților la manifestările publice

de | 15.07.2017 09:50 | Actualitate

patrulaÎn acest sfârșit de săptămână, misiunile forțelor Ministerului Afacerilor Interne sunt concentrate, cu precădere, pe asigurarea unui climat optim de desfășurare a evenimentelor publice, organizate la nivelul întregii țări.

 

Aproape 850 de jandarmi, 800 de polițiști și peste 150 de pompieri, cu mai mult de 360 de mijloace de intervenție sunt angrenați în gestionarea măsurilor de ordine la festivaluri, concerte, activități sportive sau alte manifestări cu public numeros care sunt programate în acest week-end.

Vor avea loc, spre exemplu, ”B Fit in The Street” – ediția a IX-a a Festivalului internațional de teatru de stradă (București), festivalul moto ”Slowride Transalpina Fest” (Baia de Fier, județul Gorj), ”Campionatul European de Baschet masculin U_20” (Oradea, județul Bihor), turneul de tenis feminin ”WTA Bucharest Open 2017” și nu numai. Dintre toate aceste manifestări, cel mai numeros public este așteptat la Festivalul Electric Castle de la Cluj, unde, aseară, numărul participanților a depășit 21.000.

De asemenea, în contextul în care, vineri, 14 iulie 2017, a început Campionatul de Fotbal al României, o atenție sporită va fi acordată și manifestărilor sportive din cadrul acestuia.

Reamintim suporterilor că este interzisă folosirea materialelor pirotehnice și a obiectelor care pot pune în pericol siguranța celor din jur, precum și afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

De asemenea, măsuri suplimentare de ordine publică sunt asigurate și pe litoral, unde forțele de poliție, jandarmerie și pentru situații de urgență acționează în mod integrat în cadrul Planului Litoral 2017.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii