MAI: 30.112 sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

de | 23.01.2021 08:52 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ieri, 22 ianuarie, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă, la sediul MAI:

Citește și: Vezi câte reacții adverse. Aproape 400.000 de vaccinări anti Covid la nivel național

„Permiteți-mi să vă prezint activitățile desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne în ultimele șapte zile în contextul pandemiei de COVID-19.

Efectivele MAI au desfășurat 545 de misiuni de protecție a transporturilor dozelor de vaccin împotriva COVID – 19 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcțiile Județene de Sănătate Publică, respectiv către unitățile spitalicești și centrele de vaccinare. Față de săptămâna precedentă, numărul misiunilor de acest fel a crescut cu 165.

Pentru aceste transporturi, au fost mobilizați aproximativ  2.000 de angajați MAI, mai mulți cu 600 față de săptămâna trecută.

Citește și: 47,5 miliarde EUR pentru persoanele defavorizate, pentru a depăşi impactul cu pandemia

În ultimele șapte zile, structurile MAI, împreună cu alte autorități, au desfășurat aproximativ 10.600 de acțiuni de control la nivelul întregii țări cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, fiind desfășurate cu peste 2.000 de acțiuni de control în plus față de săptămâna precedentă.

Verificările s-au concentrat pe zonele cu risc epidemiologic ridicat și obiectivele supuse restricțiilor.

Au fost verificați aproximativ 31.500 de operatori economici și 1.500 de operatori transport persoane, precum și peste 67.400 de obiective de interes cu 2.400 mai multe față de săptămâna trecută, dintre care 24.450 de unități de alimentație.

De asemenea, au fost verificate aproximativ 640 de mii de persoane, cu 100.000 mai multe față de săptămâna precedentă, fiind identificate peste 34 de mii care nu respectau măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma acțiunilor de verificare desfășurate în ultima săptămână, au fost aplicate aproximativ 34.700 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6,3 milioane de lei.

Cele mai multe sancțiuni, respectiv 30.112, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

De asemenea, 316 persoane, cu aproape 90 mai multe față de săptămâna precedentă, au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile privind carantina sau izolarea.

Peste 3.800 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor. Alte 400 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea măsurilor privind organizarea activității de transport persoane sau a programului de lucru ori pentru organizarea, respectiv participarea la evenimente.

Citește și: Managementul Direcţiei Silvice Argeş este unul „deficitar şi permite plata în avans a unor lucrări neexecutate”

În ultimele șapte zile au fost întocmite 26 de dosare penale pentru  zădărnicirea combaterii bolilor, cu 15 mai multe față de săptămâna trecută.

La linia telefonică TEL VERDE au fost primite 52 de apeluri telefonice despre cazuri de nerespectare a normelor de protecție sanitară și 8 sesizări însoțite de imagini sau fotografii. Toate sesizările au fost direcționate structurilor competente pentru verificări și, în caz de confirmare, pentru dispunerea măsurilor legale.

La activitățile desfășurate în ultima săptămână pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19 au participat, zilnic, în medie aproximativ 16.400 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU și polițiști locali, sprijiniți de angajați ai mai multor instituții.

Efectivele MAI vor continua activitățile pentru protejarea sănătății românilor prin descurajarea organizării acțiunilor care ar putea contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Recomandăm tuturor cetățenilor să poarte în continuare masca de protecție, să păstreze distanța și să evite grupurile mari de persoane.

Pentru a putea reveni la o viață normală, trebuie să fim și de acum încolo responsabili și să ne protejăm pe noi și pe cei din jur.”

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Meteorologii au publicat prognoza pentru perioada 6...

Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni
Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni

Din această toamnă, 200 de arbori din speciile mesteacăn, stejar și frasin, 2000 de arbuști ornamentali și 3000 de butași de trandafiri vor înfrumușeța orașul Mioveni, materialul verde fiind plantat în cadrul unui proiect de mediu inițiat de Asociația Viitor Plus...

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România
Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din...

Mașină răsturnată în șanț, la Valea Mare-Pravăț
Mașină răsturnată în șanț, la Valea Mare-Pravăț

Pompierii câmpulungeni au fost solicitați sâmbătă, la ora prânzului pentru a interveni la un accident rutier, în zona Valea Mare-Pravăț. Din primele informații, un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și a plonjat pe șanțul de pe marginea drumului. Citește...

Argeș. 50 de cazuri noi Covid-19, în ultimele 24 de ore
Argeș. 50 de cazuri noi Covid-19, în ultimele 24 de ore

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 1.27 (ieri 1.36);...