Magnatul Ivănescu a îndatorat Muntenia cu 5 miliarde la Primăria Piteşti

de | 25.01.2012 23:43 | Dezvaluiri

# ”Nenea” îşi schimbă numele în ”Domnul Faliment” # Suma reprezintă impozite și taxe neplătite pe 2010. Expresia „semne bune anul are” este departe de a se plia pe actualul profil al omului de afaceri Nicolae Ivănescu. Cel supranumit Nenea a intrat din nou în vizorul Primăriei Piteşti după ce la sfârșitul anului trecut figura, prin societatea Turism Muntenia, în evidențele fiscale ale municipalității cu datorii de câteva miliarde de lei vechi. Magnatul Nicolae Ivănescu merge din scandal în scandal și din faliment în faliment. Asta pentru că una dintre firmele la care deține un pachet semnificativ de acțiuni, vorbim aici de SC Turism Muntenia SA, ar putea să fie executată silit din cauza datoriilor pe care le are la bugetul local. Despre ce este vorba? De când a ajuns stăpânul Hotelului „Muntenia”, Nenea a omis să-și plătească impozitele și taxele către primărie, ajungând, la finele anului trecut, la suma amețitoare de 4,81 de miliarde de lei vechi. Acești bani reprezintă impozite pe mașini, terenuri sau clădiri și diferite taxe.  De asemenea, Turism Muntenia a fost dată în consemn la Direcția de Finanțe pentru ca sumele de care am vorbit să fie recuperate după executarea silită a bunurilor deținute de societatea lui Nenea. Trebuie spus că datoriile pe care societatea Turism Muntenia le are la Primăria Pitești reprezintă doar o etapă dintr-un scandal perpetuu în care statul sau diverși creditori încearcă să-și recupereze banii datorați de firmele deținute de Nicolae Ivănescu.

O executare nu vine niciodată singură: RIB Bank vrea Crama Muntenia în contul unui debit de 6 miliarde

Ce v-am povestit până acum nu este însă singura belea care s-a abătut asupra lui Nenea. Cireașa de pe tort sau, dacă vreți, bomboana pe colivă o reprezintă un dosar finalizat recent de Judecătoria Pitești și care se referă, ați ghicit, tot la o executare silită. Concret, RIB Bank (Romanian International Bank) are cale liberă să execute Crama Muntenia, aflată în patrimoniul societății lui Ivănescu, în contul unei datorii de aproape 6 miliarde de lei vechi și pe care actualul Consiliu de Administrație s-a dovedit incapabil să le stingă. Cererea celor de la Romanian International Bank a fost admisă de către instanță, decizia, una irevocabilă, fiind pronunțată în ședință publică la data de 12 ianuarie 2012.

Pomelnicul impozitelor și taxelor neplătite de Nenea la Primăria Pitești

Ca să vedeți unde s-a zgârcit Nicolae Ivănescu, publicăm mai jos obligațiile de plată ale societății Turism Muntenia la data de 14.12.2011, cu mențiunea că acestea conțin și majorări de întârziere, multe dintre acestea provenind din anul 2010. După cum veți vedea, grosul datoriilor provine din neplata impozitului pe clădiri, adică 3,85 de miliarde de lei vechi.
# Impozit pe mijloace de transport cu tracțiune mecanică: 3047
# Taxă panou afișaj în scop de reclamă și publicitate: 422
# Taxă pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate: 5.600
# Impozit teren: 4.732
# Impozit clădiri: 385.570
# Taxă hotelieră: 79.351
# Taxă pentru eliberarea autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică: 2.650

Nicolae Ivănescu: „Totul este în regulă”

Cu toate că purceaua e moartă-n coteț, în viziunea lui Nicolae Ivănescu totul este roz. „Nu sunt 5 miliarde, e o glumă. Cum naiba să fie așa? Eu știu că era vorba de vreo două miliarde. S-a mai plătit, se plătește în continuare din contractele pe care le avem cu Piraeus Bank și RDS, totul e în regulă”, precizează acționarul majoritar de la Muntenia. În ceea ce privește procesul cu RIB Bank, omul de afaceri susține, de asemenea, că nu sunt probleme. „E o diferență de plată dintr-o linie de credit din timpul lui Ciobotoiu, dar care s-a eșalonat. Cred că e vorba de 4 miliarde, nu mai știu exact. Am luat eșalonare de la București, de la RIB, astfel că orice demers va fi stopat până la achitarea integrală a creditului”, a mai spus Ivănescu. 
N. DINU

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole